Sainz, „dezamăgit” în legătură cu penalizarea de 10 locuri pe grilă pentru depășirea componentelor PU

Distribuie articolul:

Carlos Sainz spune că este „dezamăgit” în legătură cu penalizarea de 10 locuri pe grila de start, care i-a fost acordată pentru Marele Premiu de la Las Vegas, ca urmare a depășirii componentelor unității de putere – situație cauzată de faptul că mașina sa a lovit o gură de canal în FP1.

Pilotul Ferrari a lovit gură de canal la 320 km/h și a suferit avarii semnificative la șasiu, precum și la componentele unității de propulsie, deoarece motorul s-a oprit din cauza acestui incident. După ce a schimbat șasiul, Ferrari a trebuit să schimbe și motorul cu ardere internă (ICE), stocul de energie (ES) și sistemul electronic de control (CE).

Piloții sunt limitați la două stocuri de energie pe sezon, așa că Ferrari a făcut presiuni asupra comisarilor pentru o amânare din cauza unei probleme, dar cererea a fost refuzată „pe baza regulamentului.”

După ce au vizionat probele video, comisarii stabilesc că, în ciuda faptului că daunele au fost cauzate de circumstanțe externe extrem de neobișnuite, articolul 2.1 din Regulamentul Sportiv al Formulei 1 obligă toți oficialii, inclusiv comisarii, să aplice regulamentul așa cum acesta este scris.

În consecință, trebuie să se aplice sancțiunea obligatorie specificată la articolul 28.3 din Regulamentul Sportiv.

Comisarii notează că, dacă ar fi avut autoritatea de a acorda o derogare în ceea ce ei consideră în acest caz a fi circumstanțe atenuante și neobișnuite, ar fi făcut-o, însă regulamentul nu permite o astfel de acțiune.

Ca urmare, Sainz a fost penalizat cu 10 poziții pe grila de start, pentru cursa din Las Vegas. Spaniolul a putut totuși să concureze în FP2, în urma întârzierilor apărute, întârzieri datorate problemelor la nivelul pistei. Sainz a înregistrat al doilea timp al sesiunii, în spatele coechipierului său Charles Leclerc, dar acest lucru nu este neapărat relevant, având în vedere penalizarea primită pentru cursă.

Sainz a declarat:

Se poate vedea clar că în acest weekend suntem relativ competitivi, deoarece cred că configurația pistei ni se potrivește, și se pare că pneurile funcționează bine pe parcursul unui tur. Așa că am fost destul de entuziasmat și optimist.

Din nefericire, la finalul sesiunii, echipa mi-a comunicat că voi fi penalizat cu 10 locuri pe grila de start, pentru ceva ce nu este vina mea și nici a echipei. Evident, acest lucru mi-a schimbat complet modul de abordare și acestui weekend. Evident, vă puteți imagina cât de dezamăgit și surpins sunt față de această situație și nu mă veți vedea foarte fericit în acest weekend.

Da, vor exista oportunități (de depășire). Dar, așa cum am spus, în acest moment sunt prea dezamăgit de rezultat și nu vreau să vorbesc prea mult despre viitor, deoarece ceea ce s-a întâmplat astăzi pentru mine este un exemplu foarte clar despre modul în care ar trebui să fie îmbunătățit acest sport. Regulile ar trebui să fi aplicate într-o manieră corectă pentru ca eu să nu iau o penalizare pe nedrept, dar, uneori, apar și situații absurde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *