Știri Formula1: Esteban Ocon este pe lista scurtă a celor de la Audi.

Distribuie articolul:

Nu este nimic neobișnuit: piața transferurilor produce numeroase surprize. Ultimele zvonuri indică faptul că Esteban Ocon ar fi pe lista celor de la Audi. Astfel, pilotul francez s-ar putea alătura acestei echipe, începând cu sezonul 2026.

Alpine a fost în centrul atenției în urmă cu doar 18 luni, din cauza trecerii lui Fernando Alonso la Aston Martin. Mutarea ulterioară a lui Oscar Piastri la McLaren (în ciuda faptului că era deja confirmat la Alpine, în locul lui Fernando Alonso), a amplificat controversa acestei situații.

În încercarea de a „atenua pagubele”, după ce a pierdut două nume de mare calibru, echipa franceză a semnat cu Pierre Gasly. Acesta a ajuns la Alpine, în pofida unei relații ostile cu Esteban Ocon, ostilități care datează din perioada în care cei 2 concurau în karting.

La finalul lui 2024, ambii piloți au contracte care expiră. Cel puțin pe hârtie, duo-ul 100% francez are motive pentru a-și prelungi acordurile existente.

Ambii piloți au urcat pe podium în sezonul trecut, iar echipa din Enstone are potențial să se lupte pentru primele poziții.

Cu toate acestea, anul trecut a fost, în cele din urmă, unul dezamăgitor pentru echipă. După ce au terminat pe locul 4 în 2022, Alpine a încheiat pe locul 6 în sezonul precedent. McLaren și Aston Martin, două echipe aflate încă în faze de tranziție, au depășit categoric Alpine.

A existat, de asemenea, și instabilitate internă, . Ea a fost evidențiată de plecarea lui Otmar Szafnauer și Alan Permane.

Un sezon nereușit nu este neapărat un motiv de alarmă. Totuși, dacă lucrurile continuă în această direcție, viitorul echipei Alpine în F1 ar fi unul destul de incert.

Atât pentru Ocon, cât și pentru Gasly, următoarele 12 luni ar putea fi cruciale. Fiind doi piloți care se apropie de 30 de ani, în teorie, cei 2 s-ar afla la apogeul carierei.

Odată cu schimbările de regulament din 2026, ei vor trebui să se orienteze pe piața transferurilor (dacă va fi cazul) pentru a putea face cele mai bune alegeri.

Audi este interesată de Esteban Ocon

Mai multe rapoarte indică faptul că Esteban Ocon este o țintă prioritară pentru Audi, care va intra oficial în F1 în 2026. Constructorul german are deja influență la Sauber, care își începe tranziția către un nou proprietar.

Deși nu se știe care va fi ierarhia peste doi ani, Ocon ar putea să își asume acest risc.

Este puțin probabil ca piloții de la echipele din frunte, precum Mercedes sau Red Bull, să ia în considerare o mutare la Sauber/Audi. În ciuda statutului lor (dobândit mai ales în anduranță), Audi este încă o necunoscută în F1.

Cu toate acestea, pentru cineva de la o echipă de mijloc – poate ca Esteban Ocon – acest „wild card” ar putea merita să fie luat în considerare.

Relația dintre cei doi piloți Alpine, care a fost mai mereu în atenția presei, ar putea juca, de asemenea, un rol cheie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *