Massimo Meregalli: „2023 a fost cel mai rău sezon de când mă aflu în MotoGP”.

Distribuie articolul:

2023 a fost un an dezamăgitor pentru Yamaha. Pentru constructorul japonez, acesta este primul sezon (după o pauză de două decenii), în care nu a reușit să câștige o cursă. Într-un interviu acordat celor de la GPOne, Meregalli și-a exprimat nemulțumirea referitoare la stagiunea precedentă.

Fără nici o urmă de îndoială, 2023 a fost cel mai rău sezon de când mă alfu în MotoGP. A fost un an lung, am avut curse de sprint . Din păcate, rezultatele au fost proaste.”

Am realizat încă de la început că va fi un sezon dificil. Am luat lucrurile ca atare, nu ne-am plâns. Am încercat să îmbunătățim situația.”

Cauzele problemelor înregistrate de Yamaha au fost destul de clare pentru Meregalli, care a admis că succesul înregistrat de marca japoneză în sezonul 2021, s-a datorat dificultăților inregistrate de adversari în înțelegerea materialului de concurs pe care îl aveau la dispoziție, iar nu datorită unui „progres semnificativ” al celor de la Yamaha.

Mereu am fost în această situație. Am făcut mici îmbunătățirii la motocicletă, în ultimele 4 sezoane. Totuși, problemele au rămas aceleași. Am câștigat în 2021 deoarce celeilalte echipe aveau motociclete noi, motociclete al căror conportament nu era înțeles pe deplin.”

Deși am câștigat în acel an, am început să suferim în a doua jumătate a sezonului. Așa s-a întâmplat și în 2022. Odată ce rivalii noștri au început să își rezolve problemele, noi nu am mai avut cu ce să îi surpindem.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *