Știri Formula1: Guenther Steiner părăsește echipa Haas. Ayao Komatsu îl înlocuiește pe acesta, la conducerea echipei americane.

Distribuie articolul:

Guenther Steiner, unul dintre cele mai originale caractere din lumea „Marelui Circ”, a părăsit echipa Haas. El a fost unul din oamenii cheie al grupării americane, încă dinainte ca aceasta să ajungă în F1.

Gene Haas a făcut acest anunț și a declarat că Ayo Komatsu va deveni noul director al echipei.

Haas a precizat că Komatsu va fi responsabil de strategia și de performanțele echipei. Haas intenționează, de asemenea, să angajeze un al director (din Europa), care să îmbunătățească punctele slabe ale echipei americane.

Într-o declarație, Haas i-a mulțumit lui Steiner „pentru toată munca depusă în ultimul deceniu”, dar mesajul nu a fost unul formulat în termeni extrem de laudativi, la adresa celui care a condus echipa Haas vreme de un deceniu.

„Mergând mai departe ca organizație, a fost clar că trebuie să ne îmbunătățim performanțele pe circuit. Prin numirea lui Ayao Komatsu ca director al echipei, avem în mod fundamental, un inginer capabil în centrul managementului nostru”, a declarat Haas.

Am avut unele succese, dar trebuie să fim consecvenți în ceea ce privește obținerea de rezultate, care să ne ajute să atingem obiective mai importante. Trebuie să fim eficienți cu resursele pe care le avem, dar îmbunătățirea capacității noastre de proiectare și inginerie este esențială pentru succesul nostru ca echipă”, a continuat el. „Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Ayao și, în mod fundamental, să mă asigur că ne maximizăm potențialul – acest lucru reflectă cu adevărat dorința mea de a concura într-o manieră competitivă în F1.”

Haas nu a câștigat niciodată o cursă de Formula 1 și nici nu a obținut un podium.

Steiner, care are o carieră de aproape 40 de ani în sporturile cu motor, a fost alături de Haas F1 încă din sezonul 2014.

Când Haas și-a făcut debutul în F1 în 2016, Steiner a condus echipa până pe locul opt în clasamentul constructorilor, cu un total de 29 de puncte – cele mai multe pentru o echipă nouă în acest mileniu. În 2017, Haas și-a mărit numărul total de puncte la 47 și a terminat din nou pe locul opt în clasamentul constructorilor.

Kevin Magnussen s-a alăturat echipei în 2018, alături de Romain Grosjean, iar Haas a ajuns până pe locul 5 în clasamentul constructorilor, în timp ce Magnussen a terminat pe locul nouă în clasamentul piloților.

Acesta a fost punctul culminant pentru Haas. Echipa a avut sezoane dezamăgitoare în 2019 și 2020, a fost ultima în 2021, a arătat o ușoară îmbunătățire în 2022, când a terminat pe locul opt, dar a terminat din nou pe ultimul loc pe grila de 10 echipe a sezonului trecut.

Dar, în același timp, Steiner devenea o celebritate internațională prin intermediul documentarului Netflix. Episoadele care prezentau echipa Haas și afirmațiile la limita decenței ale lui Steiner, i-au creat acestuia o faimă internațională.

Haas, singura echipă cu acționariat american din F1, va miza în continuare pe serviciile lui Nico Hulkenberg și Kevin Magnussen.

Komatsu a declarat că lucrează la o restructurare a echipei, care va îmbunătăți performanța pe circuit.

Suntem o afacere bazată pe performanță”, a declarat Komatsu. „Evident, nu am fost suficient de competitivi în ultima vreme, ceea ce a fost o sursă de frustrare pentru noi toți. Avem un sprijin extraordinar din partea lui Gene și a diverșilor noștri parteneri și dorim să le oglindim entuziasmul cu rezultate bune pe circuit.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *