Guvernatoarea Madridului: Vom avea cel mai tare GP din lume

Distribuie articolul:

Circuitul Barcelona-Catalunya de la Montmelo organizează curse de Formula 1 încă din 1991. Până la jumătatea deceniului trecut, traseul a avut o statură privilegiată, organizând şi sesiuni de teste în presezon. Acesta reprezenta un bun tester, datorită virajelor de toate felurile şi a asfaltului cu o abrazivitate perfectă. În acest moment, circuitul este foarte aproape să părăsească Formula 1 şi să fie înlocuit de un nou traseu stradal la Madrid.

Dar Diaz Ayuso, guvernator al Madridului, subliniază că posibila dispariție a GP-ului de pe Circuit de Barcelona-Catalunya nu are nimic de-a face cu desfăşurarea unei curse de F1 la Madrid în 2026. „Faptul că Formula 1 pleacă sau nu din Barcelona nu are nicio legătură cu Madridul”, afirmă președintele madrilen într-o discuție cu ziarul spaniol El Mundo.

Ea a continuat: „Dacă un eveniment este în pericol la un moment dat, aș prefera ca acesta să rămână la Madrid sau într-o altă regiune spaniolă, decât să plece într-o altă țară. Sper că și alții își dau seama cum ar trebui să se bucure pentru Madrid, pentru că și noi avem dreptul să primim investiții, chiar dacă guvernul nu ne ajută.”

Așadar, Madridul nu trebuie să se bazeze pe ajutorul guvernului, a lăsat să se înțeleagă Diaz Ayuso. „Am ajuns la un punct în care nici măcar nu cer ajutorul guvernului. Guvernul este conștient de acest lucru, deoarece sunt mulți oameni implicați în acest tip de negocieri, dar nu am văzut niciun interes din partea lor de a ne sprijini. Relația dintre cele două guverne nu este optimă în acest moment”, a explicat ea.

În cazul în care Marele Premiu de la Madrid va obține într-adevăr un loc în calendarul F1, președintele madrilen avertizează în avans: „Madridul va avea cel mai tare Mare Premiu din Formula 1”, a declarat Diaz Ayuso.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *