Gigi Dall’Igna, confirmă oferta Honda pentru sezonul 2024.

Distribuie articolul:

Managerul general al Ducati, Gigi Dall’Igna, a confirmat că Honda l-a abordat pentru a se alătura lui în MotoGP sezonul viitor, deoarece speră să-l convingă pe Marc Marquez să rămână pe loc.

Miercuri, Honda a anunțat că se va despărți de Marquez la sfârșitul actualului sezon, cu un an mai devreme față de data expirării contractului.

Deși încă nu a fost confirmat oficial, Marquez se va muta la Gresini sezonul viitor pentru a conduce – în principiu – o motocicletă Ducati de specificație 2023. Dall’Igna, care a transformat-o pe Ducati dintr-o echipă de mijlocul plutonului într-una care domină autoritar categoria MotoGP, a fost considerat o țintă pentru Honda în 2024, pentru ca echipa niponă să îl convingă pe Marquez să rămână.

Dall’Igna a confirmat zvonurile într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, dar a considerat că părăsirea Ducati nu este „logică”.

„Așa cum este probabil normal, cineva s-a gândit la asta”, a spus Dall’Igna despre Honda care l-a abordat pentru 2024. „Mă simt bine la Ducati. Am muncit atât de mult să ajung într-o situație în care Ducati este considerat un model, să plec acum poate că nu ar fi fost logic. Totuși, este adevărat că ceea ce a trebuit să fac aici am făcut, obiectivul a fost atins, iar Honda este o provocare la fel de interesantă și importantă.”

Dall’Igna a fost de acord ca Marquez să se alăture uneia dintre echipele sale anul viitor la recentul Mare Premiu al Japoniei, dar insistă că această decizie nu a avut nimic de-a face cu fabrica. „Acest lucru se datorează lui Gresini, ei sunt cei care l-au luat (pe Marquez) nu Ducati”, a adăugat el. „Cu Marc am vorbit despre multe lucruri, dar vreau să repet un lucru: nu este ideea mea. Este o echipă care a decis să facă o înțelegere cu un pilot. În mod clar, atunci sunt fericit să văd pe motoarele mele piloți care sunt rapizi.”

Marquez va intra într-o echipa de piloți care luptă deja pentru campionat, primii trei în clasament – ​​Francesco Bagnaia, Jorge Martin și Marco Bezzecchi – aparțin celor de la Ducati.

Dall’Igna admite că este posibil, ca armonia echipei sale său să fie destabilizată odată cu venirea lui Marquez, dar consideră că Ducati este bine echipată pentru a gestiona acest lucru.

„Aceasta este o preocupare, una dintre provocările care trebuie înfruntate”, a spus el despre numărul de piloți de top pe care Ducati îi va avea în 2024.

„Va trebui să fim buni în a gestiona piloti puternici, cu caractere puternice. În afară de Marc, și acum există la noi, un număr de rideri importanți. S-ar putea să vină unul mai greu de manevrat, dar este o treabă pe care știm să o facem.”

  • Sursa foto: Twitter @marcmarquez93 / @grandslamracing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *