MP al Chinei, Calificări: Pole-position pentru Max Verstappen! Lewis Hamilton, doar pe locul 18. Alonso, o nouă performanță remarcabilă.

Distribuie articolul:

După victoria obținută în Sprint, Max Verstappen aduce celor de la Red Bull pole-ul cu numărul 100, în timp ce Lewis Hamilton s-a calificat doar pe locul 18 (din cauza unei greșeli în virajul 14). Sergio Perez a încheiat calificările pe poziția secundă, în timp ce Fernando Alonso a fost protagonistul unei noi evoluții extraordinare. Pilotul spaniol va lua startul în cursă de pe poziția a 3-a.

După succesul facil obținut în Sprint, Verstappen a reușit al 6-lea pole consecutiv (în sesiunile normale de calificări). Olandezul și-a surclasat coechipierul, diferența dintre el și Sergio Perez fiind de 3 zecimi (0.322s).

Deși a terminat pe locul 2 în cursa de Sprint, o greșeală l-a costat pe Hamilton accesul în Q2. De la MP al Arabiei Saudite (disputat în 2022), Hamilton nu a mai avut parte de un asemenea rezultat.

Fernando Alonso a trecut repede peste rezultatul din Sprint. În calificări, dublul campion mondial s-a clasat în spatele celor 2 piloți Red Bull. Coechipierul său, Lance Stroll, a fost „primul sub linie” în Q2. Din nou o performanță modestă pentru canadian…

În linia secundă a grilei de start, Alonso va fi „însoțit” de către Lando Norris. În disputa internă de la McLaren, Norris a câștigat un nou duel cu Oscar Piastri. Totuși, diferența dintre cei doi coechipieri este minimă: pilotul australian s-a clasat al 5-lea.

După un start convingător de sezon, Ferrari pare că se află pe o pantă descendentă. Charles Leclerc a încheiat ultima parte a calificărilor pe poziția a 6-a, monegascul fiind urmat în clasament de către Carlos Sainz. Pilotul spaniol a fost protagonistul unui incident în Q2; incident care era să îi interzică prezența în ultimul segment al calificărilor.

Cu Hamilton ieșit din calcule, George Russell a adus celor de la Mercedes poziția a 8-a, topul 10 fiind completat de către Nico Hulkenberg și Valtteri Bottas.

Comparativ cu primele etape ale sezonului 2024, Alpine a reușit o performanță decentă: ambele monoposturi au reușit să acceadă în Q2. Acest rezultat este o premieră pentru Alpine (în 2024). Ocon va deschide linia a 7-a a grilei de start (locul 13), iar Gasly va pleca de pe poziția a 15-a.

Cele două monoposturi Alpine au fost despărțite de către Alex Albon, pilotul thailandez reușind să ajungă în a doua parte a calificărilor (spre deosebire de sesiunea dedicată Sprintului).

Eroul local, Zhou Guanyu, nu a reușit să repete performanța înregistrată ieri. Doar locul 16 pentru pilotul Alfa Romeo, în fața lui Kevin Magnussen și Lewis Hamilton.

Ultima linie a grilei de start este alcătuită din Yuki Tsunoda și Logan Sargeant. Nimic surprinzător în rezultatul obținut de pilotul american, însă, Tsunoda nu a reușit să se regăsească în acest weekend (cel puțin până acum). Celălalt pilot Alpha Tauri, Daniel Ricciardo, a terminat calificările pe locul 12.

MP al Chinei va avea loc mâine, cu începere de la ora 10.00 (ora României).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *