Esteban Ocon se află pe lista celor de la Audi.

Distribuie articolul:

Esteban Ocon este, se pare, o posibilă opțiune pentru Audi, care încă are un loc liber în echipă. Francezul se află în ultimul an al contractului cu Alpine, după ce a petrecut 5 ani la echipa din Enstone. Ultimele luni au fost dificile pentru gruparea franceză, care nu a obținut încă niciun punct în acest sezon.

În contextul acestei contraperformanțe, Ocon ar putea căuta alte alternative. La urma urmei, nu este pentru prima dată când Alpine nu se ridică la înălțimea așteptărilor.

Cu mult timp înainte de testele din pre-sezon, existau semne că Alpine se putea aștepta la un sezon dezamăgitor. Când a apărut vestea că monopostul A524 nu a trecut testele de siguranță a celor de la FIA, reacția a fost destul de limitată. Acest lucru poate fi înțeles, deoarece nu este neobișnuit ca echipele să repete acest test.

Cu toate acestea, a fost – privind retrospectiv- primul obstacol major- al echipei franceze. Multe dintre problemele lui A524 (cum ar fi greutatea sa excesivă) au putut fi sesizate. Câteva săptămâni mai târziu, Esteban Ocon a făcut câteva declarații.

În timpul lansării noului monopost, el a fost întrebat ce părere are despre faptul că Lewis Hamilton s-a alăturat echipei Ferrari. Deși a subliniat angajamentul său față de Alpine, Ocon nu a negat conexiunile sale „puternice” cu Mercedes.

Ocon, un pilot de interes pentru Audi

Sauber a anunțat recent contractul cu Nico Hulkenberg. Audi deține deja echipa cu sediul în Elveția și a început să își impună autoritatea în ceea ce privește selecția piloților.

Carlos Sainz este cealaltă țintă prioritară a celor de la Audi, care sunt nerăbdători să semneze cu pilotul de la Ferrari. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că spaniolul se va alătura constructorului german. Chiar recent, agentul lui Sainz a dezvăluit că încă se analizează mai multe opțiuni.

Presupunând că Sainz urmărește un contract cu Red Bull sau Mercedes, Sauber are mai multe posibilități. Printre acestea se numără, desigur, păstrarea lui Zhou Guanyu sau a lui Valtteri Bottas. Cu toate acestea, rapoartele indică faptul că Audi va alinia probabil un cuplu complet nou de piloți în sezonul următor – indiferent de răspunsul lui Sainz la oferta lor.

În acest scenariu, Esteban Ocon este considerat a fi o țintă pentru echipa din Hinwil. Având în vedere forma arătată de francez, la Alpine, în ultimele luni, o schimbare de echipă nu poate fi scoasă din calcul.

Desigur, Audi nu este neapărat un pas în față. Evoluția companiei germane rămâne un mister, până în 2026. Cu toate acestea, este de așteptat ca Ocon – cel puțin – să încerce un posibil transfer la Audi.

Directorul echipei Alpine a explicat că piloți din seriile suport (precum Jack Doohan) sunt pregătiți – în cazul în care Ocon sau Gasly ar vrea să părăsească echipa. Bineînțeles, echipa franceză nu dorește să își piardă actuala linie de piloți. Cu toate acestea, Alpine trebuie să își îmbunătățească performanțele. Altfel, sunt șanse mari ca Ocon și Gasly să părăsească gruparea din Hexagon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *