MotoGP, MP al Spaniei: Victorie electrizantă pentru Pecco Bagnaia. Marc Marquez obține primul podium alături de Gresini.

Distribuie articolul:

Francesco Bagnaia se impune la Jerez, în una dintre cele mai tensionate curse ale ultimilor ani. Bagnaia a avut o bătălie acerbă cu Marc Marquez (în a doua jumătate a GP-ului), campionul mondial în exercițiu având câștig de cauză. Succesul lui „Pecco” este cu atât mai important, având în vedere că Jorge Martin, rivalul său în lupta la titlu, a suferit un accident în virajul 6 (din postura de lider). Marco Bezzecchi a completat topul 3.

După un start bun, Martin s-a instalat în postura de lider. Rider-ul Pramac a condus prima jumătate a acestei curse, până când a pierdut fața motocicletei Ducati, la intrarea în virajul 6.

Bagnaia a profitat de greșeala lui Martin (prima eroare din acest sezon a pilotului iberic) și a preluat fotoliul de lider. În spate, Marc Marquez a reușit să treacă de Marco Bezzecchi, în drumul său către poziția secundă. La acel moment, avansul pe care Bagnia îl avea față de urmăritori (în speță, Marc Marquez), era de aproximativ o secundă .

Impulsionat de suportul fanilor din tribune (145.000), Marquez a început să reducă deficitul. Multiplul campion mondial a încercat și două tentative de depășire (în virajul 9), însă Bagnaia a putut „supraviețui” acestor atacuri.

Disputa s-a tranșat cu două tururi înainte de final, Bagnaia reușind cel mai rapid tur al cursei (și al circuitului): 1.37.449.

După un start dificil de sezon, Bezzecchi a obținut cel mai bun rezultat al acestui an: locul 3. Un rezultat binevenit, având în vedere și prezența lui Valentino Rossi.

Pedro Acosta, debutantul acestui sezon, nu a reușit să repete performanța din primele 3 etape. Spaniolul a fost protagonistul unui accident în sesiunea de Warm-Up, iar Acosta a trebuit să se mulțumească cu locul 10, la finalul acestei curse.

A fost o după-amiază proastă pentru KTM: Jack Miller a fost „victima” lui Franco Morbidelli, pilotul australian plătind tribut agresivității rider-ului italian. La momentul inicdentului, cei 2 piloți erau implicați în lupta pentru locul 11.

Dani Pedrosa, care a primit un wildcard pentru această etapă, a părăsit pista în virajul 8 (un loc unde s-a căzut masiv, in Sprint). Spaniolul rămâne cu podiumul obținut ieri…

Fabio Quartararo nu a mai reușit să recupereze multe poziții (așa cum a făcut sâmbătă). Plecat de pe locul 23, francezul a terminat doar pe 15.

Maverick Vinales, câștigătorul de pe COTA, a avut o prestație modestă. Aleix Espargaro, coechipierul său, a fost implicat într-un accident cu Johann Zarco.

MP al Spaniei a deschis sezonul european. Peste două săptămâni vom avea următoarea etapă, MP al Franței. Acesta se va disputa pe circuitul de la Le Mans (circuitul Bugatti).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *