Știri F1: Lando Norris pune la îndoială sustenabilitatea curselor de sprint

Distribuie articolul:

Lando Norris susține că adăugarea mai multor curse de Sprint în calendarul F1, nu este sustenabilă pe termen lung. Pilotul echipei McLaren a avut un start bun de sezon. În China, etapă care a avut și cursă de Sprint, Norris a obținut un podium și o plecare din pole position. Cu toate acestea, pilotul britanic nu își dorește curse suplimentare.

Primele curse de Sprint au avut loc în 2021. Inițial, au fost 3 curse pe sezon. În acest an, vom avea 6, FOM luând act de creșterea audienței, în weekend-uril în care avem curse de Sprint. La sfârșitul săptămânii trecute, la Shanghai, condițiile de vineri au contribuit la crearea unor calificări imprevizibile și a unei grile de start interesante pentru Sprintul de sâmbătă. În timp ce Max Verstappen a revenit destul de repede pe prima poziție, au existat cu siguranță momente importante de discutat și de luat în calcul.

Cu toate acestea, părerile fanilor sunt încă împărțite în ceea ce privește cursele Sprint. Deocamdată, conceptul este încă primit destul de critic de către mase – cel puțin din perspectiva divertismentului. Cu toate acestea, este probabil ca acest format să rămână în F1.

Norris nu vede cu ochi buni, potențiala creștere a numărului curselor de Sprint. Pilotul McLaren a subliniat faptul că, datorită curselor de Sprint, angajații echipelor depun un efort suplimentar.

„Sincer, nu cred că este prea rău pentru noi, ca piloți”, a declarat el după cursa de la Shanghai.

„Nu cred că ar fi corect să ne plângem noi. Este vorba de sutele de mecanici și ingineri pe care îi avem aici și care trebuie să călătorească atât de mult. Nu este bine pentru ei – Nu este sustenabil.

„Deci da, problema nu este la noi, la piloți. Deci, nu este ceva ce ar trebui să ne întrebați pe noi. Problema este la echipe. Și cred că acesta este un factor limitativ.”

Aceasta este o componentă importantă a discuției legate de cursele Sprint – și adesea ignorată. Chiar și fără weekend-urile în care avem curse de Sprint, calendarul F1 este foarte „populat”. Cu 24 de curse pe an, programul este unul extrem de aglomerat. Acest lucru este valabil nu numai pentru piloți, ci și pentru ingineri, mecanici și tot personalul echipelor.

Pe viitor, factorul uman ar trebui luat în considerare. Deocamdată, nu este clar ce rol vor juca cursele de Sprint în acest sport. În momentul de față, FOM nu va renunța la acest concept. Cu excepția cazului în care audiența scade dramatic, este de așteptat ca acest format să fie prezent și în viitor.

Acestea fiind spuse, creșterea numărului de curse Sprint va necesita acordul tuturor echipelor, ceea ce – în prezent – pare să fie un scenariu irealist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *