Știri F1: SAINZ, principalul obiectiv al celor de la Audi.

Distribuie articolul:

Carlos Sainz a fost confirmat drept principala țintă a celor de la Sauber de către reprezentantul echipei, Alessandro Alunni Bravi, în timp ce echipa elvețiană se pregătește pentru viitorul alături de Audi.

Sauber a făcut deja una dintre primele mutări pe „piața transferurilor” semnând cu Nico Hulkenberg, de la Haas, pentru un contract întins pe durata a mai multor ani.

Având în vedere că Lewis Hamilton părăsește echipa Mercedes -pentru a se alătura Scuderiei Ferrari- Carlos Sainz rămâne liber de contract. Sainz are deja conexiuni cu Audi prin intermediul participărilor tatălui său la Raliul Dakar, care includ victoria în ediția din acest an.

Întrebat de Motorsport.com despre lista sa scurtă pentru locul rămas liber în 2025, Alunni Bravi – care este și director general al grupului Sauber – a glumit, susținând că „toate echipele au o listă scurtă!”.

Toată lumea știe că există un pilot de top care este disponibil pe piață, este vorba de Carlos Sainz”, a spus el. „Cred că toată lumea, știți, și-ar dori să-l aibă pe Carlos la bord.

Este unul dintre cei mai buni piloți. Arată [că] este extrem de matur, un pilot bun pentru a dezvolta mașina, pentru a conduce echipa în direcția corectă, în același timp este și foarte consistent, foarte rapid atât în calificări, cât și în cursă.”

Dar știm, de asemenea, că nu depinde totul doar de noi. Depinde de diferiți factori. Și sunt multe echipe care discută cu piloții -inclusiv cu Sainz. Și cred că există mai multe opțiuni pentru echipa noastră.”

Vom evalua ce avem de făcut, dar acum că l-am anunțat pe Nico nu este nicio grabă să facem această alegere. Suntem încă la început”.Când a fost presat să spună în ce stadiu au ajuns discuțiile și dacă actualii săi piloți, Valtteri Bottas și Zhou Guanyu, sunt încă pe lista de opțiuni, Alunni Bravi a spus că nu a fost luată nicio decizie.

Discutăm cu [Sainz] și cu alți piloți„, a spus el. „De asemenea, cu actualii noștri piloți.

Dar tocmai de aceea nu ne grăbim, pentru că acum ne-am asigurat unul dintre cele două locuri. Acum putem avea mai mult timp. Decizia nu este una ușoară. Pentru că, bineînțeles, avem doi piloți buni care sunt cu noi de trei ani, care au performanțe bune.

Există Carlos, există și alți piloți și trebuie să înțelegem – pentru că aici luăm o decizie care nu are impact doar asupra anului 2025, ci și asupra viitorului echipei Audi.”

„Așadar, linia de piloți este importantă. Nu este vorba doar de decizia unui singur pilot. Și toate opțiunile sunt pe masă, pornind de la cei doi piloți actuali și găsirea [celui] care s-ar putea încadra în proiectul general (Audi).”

O altă opțiune care rămâne la dispoziția lui Sainz este reîntoarcerea la grupul Red Bull (de data aceasta la echipa mare). Totuși, luna trecută, Helmut Marko a dezvăluit că Sainz „are o ofertă foarte profitabilă de la Audi; ofertă pe care nu o putem egala sau depăși.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *