Oliver Bearman: „Noile apărătoare nu îmbunătățesc vizibilitatea. FIA trebuie să facă o treabă mai bună.”

Distribuie articolul:

Marele Circ” a sosit la Imola, într-un context plin de noutăți și curiozități, mai ales din tabăra celor de la Ferrari. De la upgrade-urile aduse monopostului SF-24, până la apărătoarele testate la Fiorano, Ferrari a avut o perioadă încărcată. Oliver Bearman a vorbit despre acest test, iar declarațiile pilotului britanic nu au fost prea măgulitoare la adresa soluției implementate de FIA.

Pilotul de rezervă al Scuderiei, care a testat la Fiorano soluția menită să reducă apa îndepărtată de monoposturi, pe ploaie, și-a expus concluziile referitoare la acest test.

„Am încercat câteva configurații diferite, au fost udate doar liniile drepte, doar pentru a se observa dacă vizibilitatea este mai bună. Am încercat mai multe variante, pentru a vedea cum funcționează pneurile.”

Bearman a evidențiat apoi o problemă cu care federația va trebui să se confrunte în mod evident, dacă va opta pentru introducerea apărătoarelor împotriva jetului de apă propagat de monoposturi. Pilotul britanic a explicat că sunt necesare îmbunătățiri suplimentare pentru a putea fi adoptată o soluție viabilă.

„Cred că problema principală este că aceste mașini produc atât de multă apăsare aerodinamică, încât aerul este îndepărtat de la podea. Și, bineînțeles, spray-ul urmează aerul. Vizibilitatea este destul de slabă.”

„Cu siguranță a fost puțin mai bine; munca a mers în acea direcție, dar problema nu a fost rezolvată.” Prin urmare, Bearman nu este de acord cu soluția adoptată de cei de la FIA.

Între timp, pilotul britanic se pregătește pentru angajamentele sale din F1 și F2. După debutul său extraordinar de la Jeddah la volanul SF-24, unde l-a înlocuit pe Carlos Sainz, accidentat, mâine dimineață, el va ieși pe pistă pentru Haas în prima sesiune de antrenamente libere.

În timpul sezonului, englezul va continua acest tip de program în vederea unui posibil debut ca pilot titular în 2025. Între timp, însă, Bearman a subliniat că prioritară este F2.

Formula 2 revine în acest weekend, la Imola, după etapa din Australia. Bearman speră la un rezultat bun, chiar dacă Prema a întâmpinat câteva dificultăți în acest start de sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *