F1, Imola: Max Verstappen egalează recordul lui Ayrton Senna! Oscar Piastri, penalizat cu 3 poziții pe grila de start.

Distribuie articolul:

Max Verstappen își continuă seria de pole-uri consecutive. La Imola, Verstappen l-a egalat pe Ayrton Senna. Ambii piloții au reușit 8 pole-uri consecutive, un record absolut în istoria acestei competiții. McLaren își continuă forma bună: inițial, Oscar Piastri și Lando Norris au terminat în top 3. Mai mult, diferența dintre Verstappen și Piastri a fost de doar 74 de sutimi.

Update: Oscar Piastri a primit o penalizare de 3 poziții pe grilă, din cauza unui incident cu Kevin Magnussen.

„A fost un weekend de cursă foarte dificil. Sunt fericit să mă aflu în pole” a declarat Verstappen.

„Am făcut câteva schimbări la setup înainte de startul califcarilor, iar rezultatul s-a văzut. Am putut să ating mai ușor limitele monopostului.”

„Circuitul este incredibil, mereu ești la limită, am atins zona de pietriș în ultimul viraj, andrenalina a fost la cote maxime.”

Nu trebuie să trecem cu vederea performanța McLaren. Topul 3 (format din Verstaplen, Piastri și Norris) a fost despărțit de doar o zecime de secundă (0.91s).

În stilul deja clasic, Ferrari a clacat din nou, exact atunci când a contat. Doar locurile 4, respectiv 5, pentru Lelclerc și Sainz.

George Russell s-a impus (din nou) în lupta internă cu Lewis Hamilton. Poziția a 6-a pentru britanic, care a fost mai rapid decât coechipierul său, Lewis Hamilton, cu 3 zecimi. Între cei 2 s-a intercalat Yuki Tsunoda, pilotul RB a terminat sesiune de calificări pe locul 7.

Daniel Ricciardo și Nico Hulkenberg au completat topul 10. O performanță remarcabilă pentru pilotul Haas, deoarece Hulkenberg nu a concurat niciodată la Imola (până în acest weekend).

Sergio Perez a căzut din nou în anonimat, mexicanul ratând intrarea în Q3. Alpine a ajuns cu ambele monoposturi în secțiunea mediană a calificărilor (Ocon pe 12, Gasly pe 15). Lance Stroll și Alex Albon s-au clasat între piloții companiei franceze.

Valtteri Bottas a fost mai rapid decât coechipierul său, Zhou Guanyu, pilotul finlandez trebuind să se mulțumească cu locul 16.

Kevin Magnussen, Fernando Alonso și Logan Sargeant au ocupat ultimele poziții pe grilă. Alonso a pierdut controlul monopostului Aston Martin în zona virajului Tamburelo, ieșind în zona de pietriș.

Alonso a intrat la standuri, a mai iesit pentru încă o tentativă de tur rapid. Însă, aparent, monopostul Aston Martin a suferit avarii, iar dublul campion mondial s-a intors la boxe.

Cursa va avea loc mâine, începând cu ora 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *