Williams este interesată de serviciile lui Carlos Sainz pentru 2025, iar discuțiile sunt în plină desfășurare.

Distribuie articolul:

Deși Audi părea cea mai bună opțiune pentru Carlos Sainz, pilotul spaniol s-ar afla în discuții cu Williams. Astfel, conform zvonurilor, ibericul ar urma să se alăture echipei fondate de regretatul Frank Williams, începând cu sezonul 2025.

Viitorul lui Sainz (dincolo de sezonul 2024) este neclar în F1, de când Ferrari a confirmat semnătura lui Lewis Hamilton pentru sezonul viitor. Surse care cunosc bine situația au confirmat pentru ESPN că Williams este o opțiune viabilă pentru Sainz.

La fel ca în cazul lui Sainz și al altor câteva echipe, discuțiile sunt în curs de desfășurare de ceva vreme. Se crede că Sainz își amână decizia până când Red Bull își va confirma intențiile pentru 2025.

Sergio Perez, coechipierul lui Max Verstappen, nu a obținut încă o prelungire a contractului pentru anul viitor, deși se așteaptă ca acesta să rămână.

Cea mai bună variantă pentru Sainz este Sauber, care va deveni Audi în 2026, deși Sainz are rezerve cu privire la faptul că un nou constructor va fi capabil să construiască un monopost competitiv încă din primul sezon.

Surse au declarat pentru ESPN că Audi dorește să obțină un pilot de marcă, câștigător de curse, precum Sainz, cu un contract pe termen lung, ceea ce înseamnă că acesta ar trebui să semneze un contract pentru mai multe sezoane cu o echipă care încă nu a început să concureze în acest sport.

Prin urmare, Williams pare din ce în ce mai mult o opțiune. Deși infrastructura slabă a echipei a fost expusă în mod „brutal” în acest an, lăsând-o fără un șasiu de rezervă pentru primele patru curse, șeful echipei, James Vowles, a prezentat un plan ambițios pentru a readuce echipa într-o situație competitivă.

Pilotul echipei Williams, Alex Albon, a semnat un nou contract până la sfârșitul anului 2027. Coechipierul lui Albon, Logan Sergeant, se află în pericol să nu termine sezonul alături de echipă britanică.

Vowles și-a confirmat în această săptămână admirația față de talentul lui Sainz și a sugerat cu tărie că vrea să-l aducă la echipă.

Avem discuții cu piloții, dar este important să le ținem confidențiale”, a declarat Vowles sâmbătă pentru revista Racer. „Carlos este extraordinar – este un pilot incredibil. A câștigat curse, pur și simplu.

De ani de zile – și nu mă refer la luni, ci la ani de zile – cred că a fost unul dintre cei mai buni piloți. Dacă te întorci la perioada Toro Rosso, el era la același nivel cu Max. Dacă te uiți la perioada McLaren, Sainz era mai bun decât Lando.”

Și, cu siguranță, din perspectiva noastră, deși nu vreau să confirm cu cine discutăm, aș putea spune cu siguranță că ne dorim să îl avem în echipă.”

Williams nu duce lipsă de opțiuni. Valtteri Bottas, pe care Sainz l-ar putea înlocui la Sauber/Audi anul viitor, a purtat, de asemenea, discuții cu fosta sa echipă. În altă ordine de idei, sursele au declarat pentru ESPN că Yuki Tsunoda și Esteban Ocon ar putea părăsi echipele pentru care pilotează în prezent: RB, respectiv Alpine.

Sursa: ESPN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *