F1 ar putea adăuga curse în Asia de Sud-Est – spune șeful Liberty Media

Distribuie articolul:

Formula 1 înregistrează un interes sporit în China și ar putea „foarte ușor” să organizeze o a doua cursă în Asia de Sud-Est. Directorul executiv Greg Maffei a declarat la Marele Premiu de la Monaco că Thailanda, Coreea de Sud și Indonezia sunt interesate să găzduiască o etapă, într-un campionat format deja dintr-un număr record de 24 de curse.

Coreea de Sud a găzduit anterior un Grand Prix la Mokpo, dar organizatorii sunt acum interesați să aducă cursela în capitala Seul.

Prim-ministrul thailandez Srettha Thavisin a fost prezent la etapa de la Imola. Astfel, speculațiile au crescut referitor la o cursă Bangkok, în timp ce Liberty Media a achiziționat recent MotoGP, competiție care are GP-uri în Thailanda și Indonezia.

Formula 1 a revenit în China în acest an, după o absență de patru ani din cauza pandemiei de COVID-19, iar Guanyu Zhou de la Sauber și-a făcut debutul pe teren propriu.

Suntem norocoși că am reușit să organizăm o cursă în China anul acesta, după patru ani [de absență]”, a declarat Maffei la un eveniment la care au participat promotorii Marelui Premiu din Las Vegas.

A fost un eveniment foarte reușit. Există mult interes în toată Asia… Thailanda, Coreea de Sud, am avut interes și din partea Indoneziei. Sunt multe locații care își doresc o cursă de Formula 1.”

Cred că am putea vedea foarte ușor un al doilea GP în Asia de Sud-Est”, a adăugat el.

Singapore este singura cursă din Asia de Sud-Est după ce runda din Malaezia a fost abandonată. Thailanda este reprezentată pe grila F1 de Alex Albon, a cărui mamă este thailandeză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *