F1, Monaco: Charles Leclerc, victorie emoționantă pe teren propriu!

Distribuie articolul:

Charles Leclerc obține o victorie mult așteptată pe teren propriu! Monegascul reușește acest lucru după multe sezoane marcate de probleme tehnice, strategii eronate și un material tehnic necompetitiv. Oscar Piastri și Carlos Sainz completează podiumul. Cu ocazia acestui succes, Leclerc ajunge la 6 victorii. Astfel, din acest punct de vedere, monegascul l-a egalat pe Jochen Rindt.

În anumite momente, Leclerc a mers și cu 10s / tur mai lent decât în calificări. Așa cum era de așteptat, MP al Principatului Monaco a fost o procesiune. Majoritatea piloților au făcut management de pneuri pe toată durata cursei. Această situație s-a datorat unui stop „prematur” (la finalul primului tur); pitstop datorat apariției steagului roșu.

GP-ul a fost oprit din cauza unui accident colectiv: Kevin Magnussen a „forțat nota” în Beau Rivage, iar pilotul danez s-a acroșat cu Sergio Perez. În incident a fost implicat și Nico Hulkenberg. Germanul a fost o victimă a contactului dintre Perez și Magnussen.

La restart (petrecut 40 de minute mai târziu), Leclerc a avut o plecare bună. Monegascul și-a menținut poziția de lider pe toată durata întrecerii, fără ca Piastri să reprezinte o amenințare serioasă la adresa pilotului Ferrari.

„Cuvintele nu pot explica această victorie”, a declarat Leclerc. „A fost o cursă atât de dificilă. Acest succes este cu atât mai important, deoarce am mai avut două pole-uri la Monaco și nu am reușit să câștigăm.”

„Această victorie înseamnă atât de mult pentru mine. MP de la Monaco m-a făcut să visez, să imi doresc să ajung în F1. În ultimele 15 tururi am sperat să nu se întâmple nimic și să ajungem cu bine la linia de sosire.”

„Tatăl meu mi-a oferit totul pentru a mă afla în această situație. A fost visul nostru să câștigăm la Monaco. Este incredibil.”

Lando Norris a terminat pe 4, în fața lui George Russell și Max Verstappen. Campionul mondial în exercițiu nu a reușit să recupereze nici o poziție (raportat la rezultatul obținută în calificări).

Ultimele poziții din puncte au fost ocupate (în această ordine) de către Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, Alexander Albon și Pierre Gasly.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *