BMW ar putea cumpăra datele folosite de Suzuki în MotoGP

Distribuie articolul:

Un zvon foarte puternic privind apariția constructorului BMW la clasa MotoGP a prins amploare la Silverstone. Aparent, conform celor auzite de insideri din paddock, echipa germană ar urmă să achiziționeze datele folosite de Suzuki în perioada în care structura japoneză a concurat la clasa regina.

Suzuki s-a retras la finele sezonului 2022, după opt sezoane complete în care și-au adjudecat titlul mondial la echipe în 2020 și titlul mondial la piloți, în același sezon, prin Joan Mir. Zvonuri puternice susțîn că cifrele avansate în discuții de BMW către cei de la Suzuki se învârte în jurul sumei de 20 de milioane de euro, iar această tranzacție ar garanta constructorului german acces la toate datele folosite anterior de Suzuki.

Deși nu a fost momentan confirmat nici un fel de zvon, BMW nu și-a negat interesul de a participa în campionatul mondial de motociclism viteză. Actualmente, echipa germană este angrenată în campionatul mondial de Superbike, acolo unde domină categoric prin victoriile lui Toprak Razgatlioglu, pilotul turc fiind liderul clasamentul general al piloților. 

Dacă BMW va reveni la clasa regina, acest fapt ar semnifică o revenire după peste șapte decenii de absență. Ultima oară când constructorul originar din Bavaria a concurat la clasa regina a fost în 1956, atunci când Walter Zeller a încheiat sezonul pe locul secund, fiind devansat de John Surtees.

O ipotetică tranzacție între BMW și Suzuki ar avea multiple perspective și din punct de vedere al marketingului. Motocicletele germane folosesc motorul în linie, asemeni celor de la Suzuki. Mai mult decât atât, BMW ar putea reveni în 2027 și datorită faptului că va există o schimbare de regulament la clasa MotoGP, motoarele de 1000 cmc urmând să fie înlocuite de cele de 850 cc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *