Ducati va debuta în campionatul mondial de motocros în Olanda

Distribuie articolul:

În urmă cu aproape un deceniu, KTM, un colos în off-road, își făcea tiptil debutul mondial în cursele pe trasee permanente. Acum e rândul Ducati să urmeze acest traseu… doar că în sens invers.

Manufacturierul din Bologna va intră în curând pe scena mondialului de motocross. Momentan, intenția va fi doar la clasa mare, intrând în joc cu modelul Desmo450 MX și avându-l ca wildcard pe legendarul Tony Cairoli, pe care Ducati l-a „pescuit” anul trecut chiar de la KTM, în mod ironic.

Dacă se întreabă lumea ce mai face Paolo Ciabatti, fostul director sportiv Ducati din MotoGP și WorldSBK este în prezent managerul general al nou-nascutei divizii off-road a manufacturierului italian. De altfel, Ducati a debutat în acest an în campionatul italian de motocross, pe care-l și conduce în clasamentul general, avându-l acolo că vârf de lance pe Alessandro Lupino, parte a echipei Italiei, ce s-a impus acum 3 ani în Motocross-ul Națiunilor.

Dar cum se va descurcă Ducati în această nouă aventură mondială? Un prim răspuns îl vom afla weekend-ul următor, când MXGP va veni în Arnhem, acasă la Jeffrey Herlings, fost coechipier și rival al lui Cairoli la KTM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *