Danilo Petrucci continuă alături de Barni în WorldSBK

Distribuie articolul:

O veste excelentă pentru fanii lui Danilo Petrucci. Experimentatul rider italian va rămâne și în 2025 în Campionatul Mondial de Superbike alături de echipa Barni Racing Team, echipă alături se află din 2023.

Ajuns la vârsta de 33 de ani, Petrucci are o carieră impresionantă. Italianul și-a făcut debutul în MotoGP în anul 2012 la vechea clasă CRT alături de echipa Ioda. Împreună cu acesta, a stat până în 2015, când a făcut trecerea la Pramac Ducati. În 2019 Danilo a semnat cu echipa de uzină Ducati.

După alte două sezoane,pilotul originar din Terni a trecut în tabăra KTM, concurând în 2021 an care a fost și ultimul său la echipa Tech3. În 2022, a făcut pasul în MotoAmerica iar anul trecut a semnat cu actuala echipă Barni.

Alături de echipa de uzină Ducati,a obținut și cele două victorii din carieră la Mugello în 2019 și respectiv Le Mans în 2020.În MotoAmerica a fost vicecampion al competiției,obținând cinci victorii pierzând titlul pentru 20 de puncte în fața campionului Jake Gagne. Totodată, Petrucci a pilotat și în Raliul Dakar în anul 2022 la scurtă vreme după ce s-a despărțit de Tech3.

Danilo Petrucci ocupă în acest moment locul al șaselea în clasamentul general provizoriu cu 147 de puncte. Cu Danilo Petrucci și ceilalți piloți din WorldSBK ne vom revedea la Magny Cours, în perioada 6-8 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *