Pecco Bagnaia domină sprintul din Austria

Distribuie articolul:

După o sesiune de calificări incandescentă în care Ducati a amanetat prima linia a grilei de start, prin Martin, Bagnaia și Marc Marquez, sprintul din Marele Premiu al Austriei părea să fie o afacere eminamente Ducati. 

În condiții meteorologice excelente, cu 30 de grade în atmosferă și 38 de grade la nivelul pistei, piloții clasei mari, MotoGP, s-au aliniat la start. Pentru întrecerea de azi, având în vedere că era un sprint, s-au parcurs 14 tururi. Startul a fost foarte disputat, cu Francesco Bagnaia plecând furibund. Încă din primul viraj, am avut parte de un incident. Alex Marquez, pilotul echipei Gresini Racing, a căzut și a abandonat întrecerea din Styria.

În frunte, Jorge Martin își ia înapoi în primire prima poziție de la rivalul său, Pecco Bagnaia. Spaniolul a intrat la finele primul tur în frunte, iar top treiul la finalul primei bucle de circuit era neschimbat. Jorge Martin era lider, Pecco Bagnaia pe doi și Marc Marquez pe trei. Momentul care a schimbat decisiv soarta cursei a venit imediat după intrarea în al doilea tur. În încercarea sa de a recupera un punct de frânare ratat, Jorge Martin a făcut un stoppie, dar a ratat de tot perioada de frânare, fiind nevoie să taie șicana și să revină în spatele lui Bagnaia.

Chiar și așa, comisarii cursei au decis să investigheze incidentul și în cele din urmă l-au penalizat pe spaniolul de la Pramac Ducati cu un long lap. După ce și-a ispășit pedeapsa, Jorge Martin a revenit pe pistă pe locul al treilea, în spatele lui Marc Marquez. Ceva mai în spate, un duel fratricid între Brad Binder și Pol Espargaro a ținut capul de afiș, sud africanul reușind o manevră de depășire spectaculoasă asupra coechipierului său. 

A urmat imediat un nou moment de cumpană. Complet neforțat, Marc Marquez cade de pe poziția a doua și își consemnează un nou abandon. Prin urmare, toată lumea urca câte o poziție în clasamentul sprintului. Capul de afiș din a doua jumatate a întrecerii a fost dat de duelul în patru dintre Jack Miller, Enea Bastianini, Franco Morbidelli și Brad Binder. Acest careu de ași ad hoc se duela pentru locul al patrulea și au făcut frecvent schimburi de poziții între ei. 

În cele din urmă, Francesco Bagnaia s-a îndreptat nestingherit spre o victorie clară în sprintul de pe Red Bull Ring. Jorge Martin a limitat daunele provocate de penalizarea cu long lap și a sosit al doilea, în timp ce, pe ultima treaptă a sprintului a urcat Aleix Espargaro. Top cinciul zilei a fost completat de Enea Bastianini și Jack Miller, în timp ce, printre cei care au acumulat puncte astăzi, i-am mai regăsit, în ordine, pe Franco Morbidelli,  Brad Binder, Marco Bezzecchi și Pol Espargaro.

Pedro Acosta a ratat la mustață zona punctelor și a încheiat pe zece. În top 15 i-am mai regăsit pe Maverick Vinales, Fabio Quartararo, Miguel Oliveira, Raul Fernandez și Johann Zarco. Ultimii clasați în întrecerea de azi din Styria au fost Taka Nakagami, Luca Marini, Lorenzo Savadori și Joan Mir. 

După evoluția excelență din sprint, Francesco Bagnaia își ia înapoi în primire fotoliul de lider al clasamentului general, la egalitate de puncte cu Jorge Martin. Cei doi au câte 250 de puncte, departajarea fiind făcută de numărul superior de victorii adjudecate până acum de Bagnaia. Enea Bastianini și Marc Marquez completează un careu de ași format eminamente din piloți Ducati, cu 198 de puncte în dreptul lui Bastianini, respectiv 179, în dreptul lui Marc Marquez. 

În clasamentul echipelor, Ducati și-a mărit și mai mult diferența în raport cu Pramac și Gresini, în timp ce, la constructori, Ducati își adaugă noi puncte importante în raport cu Aprilia și KTM.

Acțiunea clasei mari va fi reluată mâine, 18 august, atunci când este programată cursa principala din cadrul Marelui Premiu al Austriei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *