INTERVIU | Jacopo Hosciuc: „Sunt foarte fericit că sunt singurul pilot român care duce drapelul României în europeanul de Moto2, sperăm să facem asta și în MotoGP.”

Distribuie articolul:

Jacopo Hosciuc este unul din principalii exponenți ai României în arena motorsportului mondial, Jacopo având performanțe remarcabile în cadrul competițiilor naționale și internaționale de motociclism viteză. În cadrul interviului acordat site-ului nostru, printre altele, Jacopo a vorbit despre obiectivele pe care le are pentru următoarele sezoane, despre șansele de a ajunge în MotoGP și despre nivelul competițiilor naționale în care a participat. Conversația integrală cu Jacopo Hosciuc o regăsiți în rândurile de mai jos.

1. Jacopo, cum ți-ai început cariera în motorsport? Ce te-a atras către acest domeniu?

„Eram foarte mic, dar mi-a povestit tata că mergeam la mall-uri sau pe stradă și mă uitam mereu la motociclete sau cumpăram motociclete de jucărie. Tatăl meu era fotbalist și mama nu făcea sport. Acest sport face parte din mine.”

2. Care este momentul preferat al carierei tale? Ai un vis / obiectiv pe care ți l-ai dori atins în motorsport?

„Momentul preferat încă nu l-am avut. Am un oviectiv. Vreau să fiu campion mondial în MotoGP. Atunci aș putea spune că voi fi fericit.”

3. Ai câștigat două titluri de campion național. Ce părere ai despre nivelul motorsportului din țara noastră? Crezi că acest domeniu se îndreaptă în direcția corectă?

„Am participat în Campionatul Național din România. Comparativ cu primul an în care am participat, pot spune că nivelul este mult mai bun acum. Însă, cei mai buni piloți se antrenează constant. Asta este diferența. Eu vreau să fiu cel mai bun. Este foarte greu să mergi tare, nu este deloc simplu. Trebuie să te antrenezi zilnic. Îiti trebuie o stabilitate pe motocicletă care este foarte greu de atins. Este normal să fiu la alt nivel. Nu toată lumea face asta. Sunt mulți care fac acest sport pentru a se distra.”

4. Ce sfaturi ai oferi unei persoane care își dorește să între în lumea sporturilor cu motor? Pasiunea este elementul esențial? Pe lângă asta, mai sunt necesare și ale lucruri?

„Acum 20 de ani dacă aveai talent și pasiune, puteai să devii cineva. Pasiunea și talentul nu mai sunt suficiente acum, trebuie să dai totul. Trebuie să te trezești la 5 dimineața, să mergi la circuit. Acum, trebuie să ai o bună pregătire fizică și mentală. Nu spun că este imposibil să ajungi sus doar cu talentul, însă este mult mai greu.”

5. Ai participat în numeroase competiții naționale și europene. Cine fost pilotul care te-a impresionat cel mai mult?

„Nu am nici un pilot care să mă fi impresionat într-un mod deosebit. În toate competițiile în care am fost, am fost unul dintre protagoniștii principali. Nu i-am văzut niciodată pe circuit pe un Marc Marquez sau pe un Pedro Acosta, ei fac alt sport. Da, piloții de la Moto2 sunt foarte buni, dar dacă aș avea posibilitatea să particip și eu la sesiuni de antrenamente de 4 zile, cu o motocicletă de Moto2, lucrurile ar fi diferite. Nu am văzut pe nimeni care să fie la un alt nivel de pilotaj.”

6. Cum ți-ai descrie parcursul tău din acest sezon? Crezi că ai progresat ca pilot, având în vedere că materialul de concurs a rămas același?

„Anul acesta a fost unul foarte greu. Foarte greu din punct de vedere mental. Ne-am trezit târziu cu contractul de la Moto2, iar bugetul și sponsorizările au fost închise pe anul acesta. Însă, eu sunt motivat. Echipa mea face tot posbilul să meargă totul bine la finalul acestui sezon și în 2025.”

7. Realistic vorbind, în viitorul apropiat, există șanse să vedem un rider român în MotoGP?

„Eu mă antrenez foarte mult, nimic nu este imposibil. Eu am o mentalitate diferită. Problema mea este că nu am foarte multe posibilități. Nu am avut posibilitatea să merg un an la o echipă de top, să facem totul perfect și să încercăm să câștigăm. Nu am avut niciodată o posibilitate perfectă, să dau totul. În toți anii am avut câteva probleme. Abia aștept să se termine acest an, echipa mea încearcă să rezolve aceste probleme. Anul viitor sper să avem mai multe șanse.”

8. Ce planuri ai pentru sezonul următor?

„În 2025 încercăm să continuăm în europeanul de Moto2, la o echipă de top. Îmi doresc să putem da 100%, să câștigăm și să trecem în 2026 la categoria Moto2 (din cadrul motomondialului). Poate încercăm și la Moto E. Echipa mea face tot posibilul ca aceste obiective să devină realitate.”

9. Te rugăm să adresezi un mesaj fanilor tăi și cititorilor Apex Motorsport News.

„Vreau să mulțumesc tuturor românilor. Sunt foarte fericit că sunt singurul pilot român care duce drapelul României în europeanul de Moto2, sperăm să fie și în MotoGP. Mulțumesc tuturor fanilor mei și mulțumesc Apex Motorsport News.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *