Norris evaluează îmbunătățirile după prima zi de antrenamente la Zandvoort și face o evaluare a echipei Mercedes

Distribuie articolul:

Lando Norris, pilotul britanic al echipei McLaren, s-a declarat mulțumit de prima zi de antrenamente cu noua mașină îmbunătățită la Marele Premiu al Olandei, dar crede că Mercedes va fi echipa mai rapidă pe parcursul weekendului.

În timpul primului antrenament liber, desfășurat în condiții meteo mixte după ploaia de dimineață, Norris a fost cel mai rapid, pe măsură ce pista s-a uscat pe parcursul sesiunii. Totuși, în al doilea antrenament liber, desfășurat pe o vreme uscată, dar vântoasă, George Russell a fost cel care a stabilit ritmul pentru Mercedes, în timp ce Norris a înregistrat al patrulea cel mai bun timp.

Reflectând asupra zilei de antrenamente în contextul revenirii în Formula 1 după pauza de vară, Norris a comentat: „Destul de bine. E plăcut să fii din nou în mașină. Cred că Zandvoort este o pistă dificilă pentru a reveni imediat, doar pentru că este rapidă, are multe suișuri și coborâșuri, este sinuoasă, are puțin din toate.”

„Deci, da, prima zi în mașină a fost plăcută. Trebuie să facem câteva progrese până mâine.”

McLaren a adus îmbunătățiri modelului MCL38 pentru acest eveniment, marcând primul pachet semnificativ de actualizări de la prima victorie în Formula 1 a lui Norris, obținută la Miami în luna mai.

Întrebat cum se simte în legătură cu restul weekendului la Zandvoort – și dacă se așteaptă ca echipa din Woking să fie cea mai puternică – Norris a răspuns: „Probabil că nu, Mercedes sunt mai rapizi. Este strâns. Nu cred că există un lider clar, totul depinde de diferiți factori. Dar am fost într-o formă bună de la Miami, deși nu am adus cu adevărat actualizări de atunci. Acesta este primul nostru weekend în care încercăm să facem un progres cu mașina.”

„Sunt optimist, dar nu am idee dacă funcționează sau nu, sau cum se comportă în acest moment, dar a fost o zi rezonabilă și suntem aproape de lideri. Mai avem puțin de găsit peste noapte și, sperăm, putem concura cu Mercedes.”

Piastri – care a încheiat FP2 pe locul doi – speră că actualizările McLaren îi pot ajuta să fie „puțin mai rapizi”

Oscar Piastri, coechipierul lui Norris, a avut o perspectivă similară asupra antrenamentelor de vineri la Zandvoort. Australianul, care a încheiat FP2 pe locul doi, la doar 0,061 secunde de Russell, a declarat că a fost „o zi destul de solidă”.

„FP1 a fost puțin dificil, dar FP2 a arătat bine,” a explicat el.„Ritmul pe turul rapid a arătat destul de bine – trebuie să mă uit la ritmul pe distanțe lungi, dar pare destul de solid. Mercedes par rapizi din nou, deci mă aștept să fie un weekend destul de disputat încă o dată.”

Comentând despre cum s-a simțit mașina îmbunătățită pe pistă, Piastri a adăugat: „A fost destul de bine. Nu se simte foarte diferit și ar trebui să fie puțin mai rapidă, sperăm. Totul a decurs fără probleme, totul conform planului, și sperăm că ne va face puțin mai rapizi de acum înainte.”

Aceasta a fost prima zi de antrenamente la Zandvoort, iar ambele mașini McLaren au arătat o formă promițătoare, dar mai sunt multe de făcut pentru a concura cu adevărat cu Mercedes în restul weekendului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *