Russell avertizează că „ar putea fi totul diferit mâine” în analiza luptei Mercedes cu McLaren și Red Bull la Zandvoort

Distribuie articolul:

George Russell a început weekendul Marelui Premiu al Olandei cu un avânt puternic, înregistrând cel mai bun timp în FP2, cu colegul său de echipă, Lewis Hamilton, aproape în spatele său, pe locul trei. Totuși, cei doi au fost precauți în stabilirea unor obiective îndrăznețe pentru restul weekendului.

Pe măsură ce Formula 1 își începe prima cursă după pauza de vară, Mercedes este dornică să mențină momentumul care le-a adus șase podiumuri în ultimele șase curse și să devină o amenințare reală pentru celelalte echipe de top.În cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri, echipa Mercedes a demonstrat momente de formă puternică, cu Hamilton stabilind al treilea cel mai bun timp în ambele sesiuni, în timp ce Russell a trecut de pe locul cinci pe primul loc pe parcursul zilei.

Cu Max Verstappen, eroul local, întâmpinând dificultăți de viteză, piloții Mercedes au fost cei mai aproape rivali ai celor de la McLaren, chiar și cu provocarea suplimentară a vântului puternic. Russell, liderul din FP2, a explicat că condițiile au fost „foarte dificile” pe parcursul sesiunilor, iar el și colegul său cred că încă pot extrage performanță suplimentară din W15.

„A fost extrem de vântos, probabil cel mai vântos pe care mi-l amintesc în ultimii câțiva ani,” a spus Russell. „Mașina a performat foarte bine, am avut upgrade-urile care par să funcționeze conform așteptărilor. Se pare că lupta este destul de strânsă cu McLaren-urile și Max, dar ar putea fi totul diferit din nou mâine. În primele șase curse, mașina a fost pe un ritm inferior, dar vremea a fost consistentă și weekendurile de cursă au fost destul de clare pentru toată lumea. Dintr-o dată, de când mașina a fost rapidă în Canada și Silverstone, tot felul de provocări au fost lansate asupra noastră, dar este același lucru pentru toată lumea.”

Comentând despre performanța sa, Hamilton a recunoscut că, comparativ cu sezonul trecut – când s-a calificat pe locul 13 la Zandvoort după ce a arătat promisiune în antrenamente – se simte semnificativ mai încrezător acum.

„Nu a fost un început rău de weekend,” a spus el. „Este o diferență mare comparativ cu anul trecut, așa că mașina se simte cu adevărat mai vie și suntem în față, aproape de vârf. Înțelegem mult mai bine mașina acum, așa că să începem pe calea cea bună de la început și să facem doar mici ajustări de acolo este cu siguranță foarte util. Îmi face munca mai plăcută. Cred că mai avem încă performanță de obținut, dar trebuie să lucrez puțin la setări. Nu știu dacă am arătat în mod special că sunt atât de rapid, dar din nou, cred că setările pe care le-am avut pentru calificare sau pentru un tur singur mi-au limitat ritmul pe termen lung. Nu știu dacă am putea fi în lupta pentru victorie, dar cu siguranță suntem măcar în primii cinci.”

Perechea Mercedes va spera să-și continue șirurile de podiumuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *