MP al Olandei, Calificări: Lando Norris, pole-position în cursa de casă a lui Max Verstappen.

Distribuie articolul:

Max Verstappen va porni de pe poziția secundă în GP-ul de casă, la capătul unor calificări care au produs destule surprize. McLaren a confirmat forma bună arătată în antrenamentele libere, Lando Norris obținând un nou pole-position. Topul 3 a fost completat de Oscar Piastri, pilotul australian aflându-se încă în căutarea primului pole-position din carieră.

Mercedes a fost dezamăgirea sesiunii de calificări. George Russell va pleca din linia a doua, în timp ce Lewis Hamilton s-a oprit în Q2. Doar locul 12 pentru Hamilton, care va avea și explicații de dat în fața stewarzilor pentru un incident cu Sergio Perez.

La fel ca Mercedes, Ferrari nu a ajuns cu ambii piloți în Q3. Carlos Sainz a fost primul sub linie în segmentul median al calificărilor, în timp ce Charles Leclerc s-a clasat în top 6, în spatele lui Russell și Sergio Perez.

La polul opus, surpriza plăcută a calificărilor a fost Aston Martin. Fernando Alonso și Lance Stroll au reușit să acceadă în ultima parte a calificărilor. Alonso a terminat calificările pe locul 7, iar Stroll pe poziția 9. „Nu pot să obțin mai mult de atât”, a fost declarația spaniolului, pe radio, la finalul ultimei tentative din Q3.

Topul 10 a fost completat de Pierre Gasly și Alexander Albon. Gasly a încheiat topul 10, iar Albon a profitat de upgrade-urile aduse de Williams (care au adus un plus de performanță pe primele două sectoare ale turului de circuit) pentru a „despărți”, pe grila de start, cele două monoposturi Aston Martin.

Coechipierul lui Albon, Logan Sargeant, a făcut o vizită la centrul medical după accidentul spectaculos din FP3, iar americanul nu a luat startul în Q1. De asemenea, monopostul său nu a putut fi reparat în timp util de către mecanicii, mașina având avarii la suspensia față, sidepod-uri, suspensia spate, cutie de viteze și podea.

Haas s-a oprit cu ambele monoposturi în Q2, în timp ce Sauber a demonstrat încă o dată că este cel mai lent monopost de pe grilă: Valtteri Bottas și Zhou Guanyu nu au reușit să treacă de primul segement al calificărilor. VCARB a avut o prestație modestă la Zandvoort: Ricciardo a fost primul sub linie în Q1, iar Tsunoda a văzut steagul în pătrățele de pe poziția a 13-a.

Startul MP al Olandei va avea loc mâine, cu începere de la ora 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *