Lewis Hamilton, penalizat cu trei poziții pe grila de start în cursa de mâine

Distribuie articolul:

După ce a avut o sesiune foarte slabă de calificări, ziua neagră a lui Lewis Hamilton a continuat. Sergio Perez s-a plâns în timpul sesiunii de azi că a fost împiedicat de pilotul britanic, iar în analizării  probelor video, Hamilton a fost penalizat cu trei poziții pe grilă de start pentru cursa de mâine.

Astfel, pilotul echipei Mercedes va cobora de pe 12 pe 15 și va pleca din linia a opta a grilei de start alături de Daniel Ricciardo. 

„Pilotul mașinii cu numărul 44 [Hamilton], aflându-se într-un tur lent, a fost informat de echipă că mașina cu numărul 11 se apropie într-un tur rapid când a intrat în virajul 8. El a ieșit apoi din linia ideala la ieșirea din virajul 8 cu intenția de a ceda trecerea mașinii cu numărul 11. Cu toate acestea, când a sosit mașina cu numărul 11, mașina cu numărul 44 intrase deja în virajul 9 și a condus înapoi spre linia de cursă la ieșirea din virajul 9, împiedicând astfel în mod clar mașina cu numărul 11.” au explicat stewarzii într-un comunicat oficial emis de Formula 1.

„Comisarii consideră că, deși a existat un avertisment corespunzător din partea echipei și deși pilotul a încercat să se dea la o parte, ar fi putut încetini mai mult pentru a nu împiedica cealaltă mașînă și, prin urmare, consideră că împiedicarea a fost inutilă în sensul regulamentului. Prin urmare, se aplică o eliminare din grilă, în conformitate cu deciziile anterioare.” au adăugat aceștia în cadrul aceluiași comunicat.

Lewis Hamilton va avea o mâine dificilă pentru a-și dublă succesul obținut în Marele Premiu al Belgiei, în ultimul grand prix înaintea pauzei de vara. Pilotul de la Mercedes ocupă locul al șaselea în clasamentul general, cu un total de 150 de puncte acumulate în primele 14 GP-uri din 2024.

Marele Premiu al Olandei va avea startul mâine, 25 august, începând cu ora 16 și va putea fi vizionat pe Antena 1 și Antena Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *