Antonelli va debuta în weekendul de Formula 1 la Monza, Mercedes confirmă participarea juniorului în FP1

Distribuie articolul:

Mercedes a confirmat că tânărul lor junior, Andrea Kimi Antonelli, va debuta în weekendul de Formula 1 pe teren propriu, la viitorul Mare Premiu al Italiei, având șansa să participe la prima sesiune de antrenamente libere (FP1). Antonelli, care concurează în prezent în Formula 2 și a împlinit recent 18 ani, a fost considerat de mulți un posibil înlocuitor pentru Lewis Hamilton ca partener al lui George Russell începând cu sezonul 2025, deși Mercedes nu a făcut încă un anunț oficial în acest sens.

Confirmarea participării la Monza

Șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, a dezvăluit că Antonelli va beneficia de una dintre cele două oportunități pe care echipele sunt obligate să le ofere piloților juniori în fiecare sezon. Această decizie vine într-un moment de ascensiune rapidă pentru Antonelli, care a impresionat scena juniorilor prin titluri succesive în campionate precum Italian F4, ADAC F4, Formula Regional Middle East și Formula Regional European în ultimii doi ani.

Antonelli a fost susținut de Mercedes și Wolff de mai multe sezoane

Antonelli a avut o performanță solidă în Formula 2, obținând puncte importante în primele curse ale sezonului și înregistrând victorii notabile atât în cursele de sprint, cât și în cele principale la recentele runde de la Silverstone și Hungaroring.

O relație îndelungată cu Mercedes

Antonelli a fost susținut de Mercedes și de Toto Wolff de mai multe sezoane, echipa urmărindu-i evoluția de la vârsta de 11 ani, când era doar un pilot de karting. „Va fi un moment cu adevărat emoționant”, a declarat Wolff. „L-am urmărit de când era un copil și acum să-l vedem cum conduce vineri în FP1, la Monza, în fața tifosilor, fiind un copil italian într-o mașină competitivă… Cred că va fi ceva de care toată lumea din Italia poate fi foarte mândră.”

Viitorul lui Antonelli la Mercedes

Întrebat la Zandvoort ce cadou îi va oferi lui Antonelli cu ocazia aniversării sale, Wolff a răspuns: „E o idee bună. Să facem asta.” Totuși, Wolff a evitat să confirme o promovare pentru sezonul 2025, concluzionând: „Vom vedea de acolo înainte.”Această șansă de a concura în FP1 la Monza reprezintă un pas important pentru Antonelli în drumul său spre Formula 1 și subliniază încrederea pe care Mercedes o are în potențialul său. Fanii așteaptă cu nerăbdare să-l vadă pe tânărul italian în acțiune și să-i urmărească evoluția în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *