Kevin Magnussen: „Nu sunt prea stresat” – Pilotul Haas afirmă că va fi „împăcat” indiferent de viitorul său în F1 sau în afara acesteia

Distribuie articolul:

Kevin Magnussen, pilotul danez al echipei Haas F1, a declarat recent că nu este „prea stresat” în privința viitorului său în motorsport și că va fi „împăcat indiferent de ce se va întâmpla”. Această declarație vine în contextul în care s-a confirmat că Magnussen și echipa Haas se vor despărți la finalul sezonului 2024.

Magnussen va părăsi Haas la sfârșitul sezonului, viitorul său nefiind încă confirmat

Un nou început pentru Haas

În timp ce Magnussen și Nico Hulkenberg vor părăsi echipa la sfârșitul acestui sezon, Haas a anunțat o nouă linie de piloți pentru 2025, formată din Esteban Ocon și Ollie Bearman, un pilot din Formula 2. Decizia de a schimba ambii piloți vine după un sezon surprinzător pentru Haas, care, în ciuda dificultăților din sezonul precedent, a reușit să se ridice în clasamentul constructorilor, ocupând momentan locul șapte.

Opțiuni deschise pentru Magnussen

Întrebat înainte de pauza de vară dacă ia în considerare alte competiții, precum Campionatul Mondial de Anduranță (WEC) sau IndyCar, în cazul în care nu își va găsi un loc în Formula 1, Magnussen a spus că „totul este pe masă”. La Marele Premiu al Olandei, când a fost întrebat dacă F1 rămâne o prioritate pentru el, Magnussen a răspuns: „Sunt împăcat indiferent de ce se va întâmpla, dar momentan nu am nimic nou de raportat despre viitorul meu. Nu s-a decis nimic încă”.

O contribuție valoroasă la Haas

Magnussen va părăsi echipa Haas după ce a contribuit la îmbunătățirea performanțelor acesteia, echipa trecând de pe ultimul loc în clasamentul constructorilor din 2023 pe locul șapte în prezent, devansând echipe precum Alpine, Williams și Kick Sauber. Dacă Haas reușește să mențină această poziție până la finalul sezonului, ar fi cel mai bun rezultat al echipei din 2018 încoace, când Magnussen a făcut echipă cu Romain Grosjean.

Privind înapoi și spre viitor

Întrebat dacă progresul recent al echipei Haas l-a surprins, Magnussen a comentat: „Am mai fost într-o situație chiar mai bună decât acum – nu cred că aceasta este cea mai competitivă perioadă a noastră. În 2018, eram a cincea cea mai bună echipă. Acum suntem pe locul șapte și ne luptăm uneori pentru locul șase, dar în 2018 eram pe locul cinci”.Magnussen a recunoscut că echipa a avut o perioadă de declin în ultimii ani, dar a subliniat că în acest sezon au reușit să schimbe direcția și să construiască un nou impuls: „Văd multe lucruri bune care se întâmplă în culise și prevăd că vor continua în această direcție”.

Ultimele curse cu Haas

În ceea ce privește așteptările pentru ultimele curse cu echipa Haas, Magnussen a adăugat: „Există motive să facem treabă cât mai bună, și cred că trebuie să continuăm impulsul pe care l-am construit în prima jumătate a anului, pentru că a fost o jumătate de an pozitivă. Aștept cu nerăbdare a doua jumătate și, sper, multe alte curse cu puncte, continuând să luptăm pentru locul șase, dar realist, pentru locul șapte în clasamentul constructorilor”.

Pentru Magnussen, viitorul în motorsport este încă incert, dar el își păstrează calmul și deschiderea pentru orice oportunitate. Cu toate că despărțirea de Haas marchează sfârșitul unei ere, rămâne de văzut unde își va continua cariera în următorii ani, fie în Formula 1, fie în alte competiții de top din lumea motorsportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *