F1, MP al Italiei: Charles Leclerc, victorie magnifică în „Templul Vitezei”

Distribuie articolul:

Leclerc câștigă o cursă memorabilă la Monza, în fața suporterilor Ferrari, după o strategie magistrală a echipei italiene. Profitând de un management superior al pneurilor etalat de monopostul SF 24, Ferrari a optat pentru o oprire în minus. Planul a funcționat aproape perfect, iar Leclerc reușește a doua victorie în MP al Italiei. Piastri și Norris completează podiumul, după un atac la baionetă al australianului asupra coechipierului său (în primul tur al cursei). Max Verstappen a încheiat GP-ul pe locul 6.

Charles Leclerc a obținut a doua victorie din acest sezon (după succesul de pe teren propriu). Reușita pilotului monegasc a fost facilitată de strategia alternativă a celor de la Ferrari, cu un pitstop în minus.

Favoriți la victorie, McLaren a ratat o nouă oportunitate bună de a se impune într-un GP. După un duel fratricid în primul tur al întrecerii, Oscar Piastri și Lando Norris nu au mai putut recupera deficitul față de Leclerc. Astfel, încă o dată, echipa britanică este tributară propriului plan de cursă. Având în vedere că Norris a reușit și cel mai rapid tur al cursei, pilotul britanic a recuperat 8 puncte raportat la Max Verstappen.

Carlos Sainz a văzut steagul în pătrățele de pe locul 4. Pilotul spaniol a jucat în favoarea echipei, Sainz reușind să îl țină la respect pe Oscar Piastri (pentru două tururi). Aceste bucle aveau să se dovedească cruciale în stabilirea câștigătorului.

Lewis Hamilton completează topul 5, în fața lui Max Verstappen. Mercedes a fost a 3-a echipă la Monza (din punct de vedere al performanței înregistrate pe circuit), astfel că acest rezultat a fost maximul posibil pentru „Săgețiile Argintii”. După un start foarte slab, care i-a adus avarii la aripa față a monopostului, Russell a fost protagonistul unui duel spectaculos cu Sergio Perez.

Câștig de cauză avea să aibă pilotul originar din Albion. Astfel, Russell a mai adus 7 puncte la „zestrea” echipei germane. Ultimele două locuri din puncte au fost acontate de Alex Albon și Kevin Magnussen.

După etapa de pe legendara pistă de la Monza, „Marele Circ” revine peste două săptămâni, la Baku.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *