Coliziunea dintre Carlos Sainz și Sergio Perez în Marele Premiu al Azerbaidjanului: O dramă pe final de cursă

Distribuie articolul:

Marele Premiu al Azerbaidjanului din 2024 a oferit fanilor Formula 1 o nouă doză de tensiune, mai ales în ultimele tururi, când Ferrari-ul lui Carlos Sainz și Red Bull-ul lui Sergio Perez au fost implicați într-o coliziune dramatică. Incidentul a avut loc pe penultimul tur, punând capăt ambelor curse, lăsându-i pe cei doi piloți dezamăgiți.

Pe parcursul Turului 50 din 51, Perez, care deja trecuse de Charles Leclerc pentru poziția a doua, a fost repede depășit din nou de monegascul de la Ferrari. În timp ce Sainz a văzut o oportunitate și a „furat” locul trei de la Perez, lucrurile au degenerat rapid. Într-o manevră la ieșirea din Virajul 2, pe porțiunea dreaptă curbată spre Virajul 3, cei doi piloți s-au ciocnit, ambele mașini lovind zidul.

Declarațiile lui Sainz

După cursă, Sainz și-a împărtășit versiunea asupra evenimentelor, afirmând că incidentul a fost unul nefericit, dar natural în contextul cursei.

„Îl atacam pe Charles în Virajul 2 și am ieșit din viraj, iar Checo [Perez] era în stânga mea. De obicei, facem o ușoară deviere spre stânga pe linia dreaptă lungă, ceea ce am făcut și de această dată. Dintr-un motiv pe care nu îl înțeleg, ne-am ciocnit, ceea ce este foarte dezamăgitor”, a spus Sainz. Pilotul Ferrari a continuat explicând că nu consideră că a făcut vreo manevră riscantă sau eronată: „Sentimentul meu este că nu am făcut nimic greșit, nu am avut vreo mișcare eratică sau ceva de genul acesta. Am deviat doar puțin spre stânga, cum am făcut în fiecare tur, și ne-am atins.”

Reacția lui Perez

Imediat după incident, Perez și-a exprimat frustrarea prin intermediul radioului echipei, numindu-l pe Sainz „un idiot”. Totuși, pilotul mexican a avut o abordare mai temperată în fața presei, după ce ambii piloți au fost chemați de comisari pentru a oferi explicații. În urma investigațiilor, nu s-a considerat necesară nicio sancțiune suplimentară.

„Am simțit că la ieșirea din Virajul 2 era suficient spațiu între noi, dar în decurs de un metru sau doi, am ajuns să ne atingem”, a spus Perez.

„Carlos încerca probabil să urmeze trasa lui Charles, iar asta a făcut lucrurile foarte dificile.”Deși accidentul a distrus șansele la podium ale ambilor piloți, Perez a văzut și aspectele pozitive ale cursei, remarcând îmbunătățirile de performanță ale Red Bull-ului său: „Am avut un ritm bun astăzi și cred că am fi putut lupta pentru victorie, așa că trebuie să continuăm în acest ritm.”

Incidentul dintre Sainz și Perez a adus un final dramatic unei curse deja tensionate. Deși ambii piloți și-au exprimat dezamăgirea, nimeni nu a fost considerat vinovat de către comisari. Cursa a fost una plină de evenimente, cu Oscar Piastri de la McLaren obținând a doua victorie din carieră, iar Charles Leclerc, deși nu a reușit să obțină victoria, s-a clasat pe locul al doilea.

Sezonul 2024 continuă să ofere momente memorabile în Formula 1, iar echipele vor învăța din fiecare greșeală, pregătindu-se pentru următoarele curse cu speranța unor performanțe mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *