Rezultate si analiza – SPA, Tier1 (RRC, Sim Racing F1)

Distribuie articolul:

SPA a deschis partea a doua a sezonului, circuitul belgian oferind o luptă în trei pentru victorie.
Bogdan Moldovan (Alfa Romeo) câștigă a patra cursa stagională. Bogdan a muncit mult pentru această victorie. De asemenea, strategia aleasă de către el (Hard – Medium) s-a dovedit a fi corectă.

David a reușit primul tur al calificărilor, acesta oprind cronometrul la 1:42.990, dar timpul său a fost rapid bătut de Bogdan Moldovan, cu un timp de 1:40.923.

Totuși timpul etalon a fost stabilit de Tudy (Red Bull), 1:40.614, timp ce a fost suficient pentru POLE POSITION.
Topul 5 al calificărilor a fost alcătuit din: Tudy (Red Bull), Bogdan Moldovan (Alfa Romeo), Agonized (Ferrari), Nelu Safu (Ferrari) si Pop Antonio (Mercedes).

Încălțat cu pneurile medium, Tudy pleacă bine și reușește să-și păstreze poziția la start. La intrarea în Eau Rogue, primii cinci piloți sunt despărțiți de doar 0.200s.

Pană in punctul de franare pentru T5, Pop Antonio reușește să depășească Ferrari-ul pilotat de Nelu Safu și urcă pe 4. În coada plutonului avem parte de incidente, iar după primul tur, 4 piloți sunt nevoiți să intre la pit-uri.

In fruntea clasamentului Tudy reușeste să se depărteze, dar nu decisiv, având în turul 4/22 un avantaj de 1.5 secunde față de Bogdan Moldovan și Agonized. Ambii piloți având in spate PU-ul Ferrari, care la SPA aduce un plus semnificativ de putere.

Pop Antonio pierde ușor din ritm și este ajuns și depășit de celalat pilot Ferrari, Nelu, dar are parte si de un incident cu David și coboară pană pe poziția 12.

Agonized îl depășește pe Bogdan Moldovan, se apropie treptat de Tudy și reușește să treacă și de acesta. O prima victorie Ferrari în acest sezon fiind plauzibilă aproape de jumătatea intrecerii.

În turul 12/22 Tudy intră la Pit-uri sti pune cele mai moi pneuri, o mutare îndrăzneață, dar riscantă. Turul următor intră la boxe și Agonized, Bogdan Moldovan (ce montează Medium), Jaguar (McLaren) și Tudor (Red Bull).

După schimbarea pneurilor topul primilor 5 piloți se prezenta astfel: Tudy, Agonized, Bogdan Moldovan, Nelu Safu și Jaguar.
Inițial, Tudy reușește să fie la o distanță destul de sigură față de urmăritori, dar, treptat, avantajul oferit de pneurile soft începe să dispară. Bogdan Moldovan trece de Agonized si vine peste Tudy, reușind depășirea in turul 19/22. Din acest moment, pilotul Alfa Romeo nu mai poate scăpa victoria, urmăritorii lui neavând armele necesare pentru a se putea opune.


De remarcat, că atât pe Hungaroring, cât și pe SPA, Bogdan Moldovan reușește să se impună datorită unei strategii mai bune și se apropie de prima poziție a clasamentului.


Red Bull, Ferrari, McLaren si Aston Martin sunt echipele ce au avut ambii piloți în puncte, iar Alpine, Alpha Tauri, Mercedes si Williams sunt echipele rămase fără puncte, după etapa din Belgia.

Puteți urmări cursa integral pe canalul de Youtube: Romanian Racing Championship

Un comentariu la „Rezultate si analiza – SPA, Tier1 (RRC, Sim Racing F1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *