F1 Brazilia, Sprint: Victorie facilă pentru Max Verstappen! Lando Norris și Sergio Perez completează podiumul.

Distribuie articolul:

Max Verstappen a obținut o victorie „ușoară”, în cadrul Sprint-ul desfășurat la Interlagos. Lando Norris a terminat cursa pe poziția secundă, „despărțind” cele două monoposturi Red Bull. Russell, Leclerc, Tsunoda, Hamilton și Sainz au completat zona punctelor.

Verstappen a avut un start excelent. Astfel, la intrarea în S-urile Senna, pilotul olandez se afla pe prima poziție.

Un start foarte bun a avut și George Russell. Pilotul britanic „l-a sărit” pe Perez la intrarea în primul viraj, apoi a reușit să treacă și de Lando Norris.

După depășirea „încasată” de la George Russell (în virajul 10), Norris avea să își recâștige poziția secundă după 5 tururi.

În spate, în drumul său către poziția a 3-a, Sergio Perez i-a depășit pe piloții Mercedes: Lewis Hamilton și George Russell.

Deși ambele monoposturi Mercedes au avut un start bun, Hamilton și Russell nu au reușit să se „bată” la podium.

După o cursă în care a rulat aproapre în permanență pe locul 5, Hamilton a fost depășit pe final, de către Charles Leclerc și Yuki Tsunoda. În acest sprint, Yuki a avut o evoluție remarcabilă.

Pilotul japonez a adus primele puncte pentru Alpha Tauri, într-o cursă de sprint. După o luptă „intensă” în pluton, Ricciardo a terminat la „marginea punctelor” (poziția a noua).

Pilotul australian a fost implicat în dueluri cu Oscar Piastri (conaționalul său), Carlos Sainz și Fernando Alonso. Până la urmă, Sainz a obținut ultimul punct al acestei întreceri.

În ciuda faptului că a terminat pe locul 10, Fernando Alonso a avut o evoluție bună. Pilotul spaniol a reușit niște depășiri spectaculoase, asupra piloților Haas și a lui Pierre Gasly.

După un Sprint spectaculos, cu multe depășiri, cursa principală va avea loc mâine (ora 19.00). GP-ul poate fi văzut pe Digi Sport 3, Prima Sport 2 și Orange Sport 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *