Adevărata poziție a lui Christian Horner față de Helmut Marko, în contextul în care Red Bull F1 pretinde o „luptă pentru putere.”

Distribuie articolul:

Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, a dezvăluit relația sa cu Helmut Marko, în contextul în care se pretinde că încearcă să îl forțeze pe consilierul în vârstă de 80 de ani să plece.

Christian Horner insistă că recunoștința sa față de Helmut Marko înseamnă că acesta va avea întotdeauna un loc la Red Bull Racing.

Săptămâna trecută, un ziar brazilian a publicat informații false care susțineau că există o „luptă pentru putere” în culisele echipei de top din Formula 1. Raportul a sugerat că directorul echipei, Horner, „încearcă să îl elimine” pe Marko, în vârstă de 80 de ani, care a fost implicat în ramura de curse a Red Bull încă dinainte ca aceasta să cumpere o echipă de Formula 1.

Dar, vorbind în exclusivitate pentru Mirror Sport , Horner a negat categoric că există vreun adevăr în acest zvon. „Relația mea cu Helmut datează din 1996, încă din perioada în care eram în Formula 3000.

Am concurat apoi împotriva echipei sale, iar apoi, când a fost responsabil de piloții juniori la Red Bull, am contractat acei piloți de la el în Formula 3000 și am câștigat campionatul. Ca urmare a acestui lucru, el m-a recomandat și mi-a oferit această oportunitate, în fața lui Dietrich Mateschitz [fondatorul Red Bull, care a murit în octombrie anul trecut].

Fără Helmut, nu aș fi fost în poziția în care mă aflu astăzi. La fel ca și în cazul tinerilor piloți cărora le-a oferit o oportunitate, mi-a oferit și mie această oportunitate. Ne-am bucurat întotdeauna de o relație foarte bună și deschisă. Bineînțeles, sunt lucruri asupra cărora nu suntem de acord din când în când, dar cred că asta este sănătos.

Vorbim foarte regulat despre toate aspectele. Pentru Helmut, este puțin diferit față de cum era înainte, de când a murit prietenul și colegul său Dietrich, dar el are în continuare un rol foarte valoros pe care îl joacă în cadrul echipei și nu există absolut nicio intenție sau dorință din partea mea, sau a altcuiva din cadrul echipei, de a vedea această schimbare.

Atât timp cât vrea să continue – are încă o condiție fizică remarcabilă – nu văd nicio schimbare în modul în care lucrăm. Rolurile evoluează, iar afacerea a evoluat atât de mult de când am intrat în acest sport. Din punct de vedere operațional, eu conduc asta zi de zi. Pentru orice decizie semnificativă, bineînțeles că ne consultăm, fie că este vorba de piloți sau de apeluri strategice. Este un parteneriat care a funcționat timp de foarte mulți ani. Fiecare are rolul și funcția sa de jucat.”

Relația lui Marko cu patronul Mateschitz era legendară, așa că pierderea marelui său prieten va fi fost resimțită din plin. A existat multă curiozitate în jurul viitorului lui Marko ca și consilier al echipei Red Bull sub noua conducere, dar Horner consideră că a avut un impact redus asupra modului în care toți cei implicați în echipă își îndeplinesc sarcinile.

„Modul în care lucrăm este la fel, nu s-a schimbat nimic.”, a adăugat el. „Grupul evoluează fără liderul său, dar compania este într-o stare excelentă, într-o formă excelentă. Suntem pe drumul cel bun pentru bate alte recorduri în acest an. Viața merge mai departe și continuăm să utilizăm valorile pe care Dietrich le-a întruchipat și le-a insuflat în cadrul echipei.

Ceea ce am realizat este, fără îndoială, cel mai de succes an pe care l-am avut vreodată, ceea ce reprezintă o culme a ceea ce s-a întâmplat în toate cele 22 de departamente din cadrul companiei. Toate acestea trebuie să lucreze în armonie, altfel nu se poate obține niciodată genul de rezultate pe care le-am obținut noi. Și, bineînțeles, avem un pilot excepțional [Max Verstappen] care este un talent incredibil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *