Aleix Espargaro obține pole positionul la Silverstone

Distribuie articolul:

În condiții meteorologice ideale pentru motociclismul viteză, Silverstone își aștepta piloții temerari ai clasei MotoGP pentru ceea ce se preconiza a fi o sesiune de calificări foarte disputată.

Sesiunea de calificări a debutat cu prima secvență de calificări, Q1. Conform regulamentului, primii doi piloți urmau să treacă mai departe pentru Q2. Prima sesiune nu a avut istoric, iar Alex Marquez și Pedro Acosta au mers mai departe fără prea mari emoții.

Sesiunea decisivă, Q2 a debutat cu un duel foarte încins între cei patru piloți Ducati care ne-au fost protagoniști pe parcursul sezonului. Rând pe rând, Francesco Bagnaia, Jorge Martin, Enea Bastianini și Marc Marquez s-au perindat sezonier în pole-ul provizoriu.

În cele din urmă, Aleix Espargaro a stricat sărbătoarea celor de la Ducati. Spaniolul, pilot al echipei Aprilia, și-a trecut în conturile sale un pole position istoric, doborând vechiul record pe tur al circuitului în ritm de calificări.

Francesco Bagnaia și Enea Bastianini au fost nevoiți să se mulțumească cu celelalte locuri pe prima linie a grilei de start. Deși a debutat furtunos vineri, Jorge Martin va pleca abia de pe patru, cu Alex Marquez și Brad Binder alături de el în a doua linie a grilei de start.

Marc Marquez a fost marea dezamăgire a calificărilor. Sextuplul campion mondial a obținut abia al șaptelea timp și va deschide a treia linie a grilei de start, acolo unde îi vom mai regăsi și pe Maverick Vinales și Pedro Acosta.

A patra linie a grilei de start va fi deschisă și închisă de cei doi piloți ai echipei lui Valentino Rossi, cu Di Giannantonio pe zece și Bezzechi pe 12. Între cei doi piloți VR46, s-a intercalat Jack Miller.

Franco Morbidelli va pleca abia de pe 13, după ce a fost primul sub linie în Q1. În a cincea linie a grilei de start îi vom mai regăsi și pe Raul Fernandez și Miguel Oliveira, cei doi componenți ai echipei Trackhouse Aprilia.

Johann Zarco a fost cel mai rapid pilot al echipelor japoneze. Francezul, component al echipei LCR Honda, a sosit abia al 16-lea și va deschide a șasea linie a grilei de start. Augusto Fernandez și Fabio Quartararo i se vor alătura în a șasea linie.

Repsol Honda continuă forma dezastruoasă din 2024 și deschide ceea ce e o linie de start eminamente Honda, cu Joan Mir pe 19, Luca Marini pe 20 și cu Taka Nakagami, pilotul LCR Honda, pe 21. Ultimul clasat în calificările de astăzi a fost Remy Gardner, înlocuitorul de ultimul moment al lui Alex Rins.

Cu piloții clasei MotoGP ne vom reîntâlni în această după-amiază, cu prilejul cursei de sprint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *