Alex Palou, pe lista scurtă a celor de la Audi

Distribuie articolul:

Campionul en-titre din IndyCar și fost pilot de teste al echipei McLaren, Alex Palou, ar putea pilota pentru Sauber începând cu sezonul viitor. După ce Carlos Sainz a semnat cu Williams, Audi ar fi interesată de serviciile lui Palou.

Audi, care va debuta în F1 în sezonul 2026, a fost nevoită să caute alternative după ce Carlos Sainz a fost confirmat la Williams. Mau mult, opțiunea numărul 2 a celor de la Audi, Esteban Ocon, a semnat cu Haas. Astfel, compania germană a primit două lovituri serioase pe piața transferurilor.

Conform publicațiilor Auto Motor und Sport și Blick, Alex Palou ar reprezenta o alternativă serioasă pentru Audi.

Pilotul iberic este aproape de al 3-lea titlu în IndyCar, Palou având un avans de 49 de puncte în fața principalului contracandidat,australianul Will Power. De altfel, Alex Palou nu este „străin” de scena F1: el a avut câteva apariții la volanul unui monopost McLaren (în 2022 și 2023). Anul trecut, Palou a fost numit pilotul de rezervă al grupării din Woking.

Însă, la fel ca în cazul lui Oscar Piastri, Palou a fost protagonistul unei decizii controversate: spaniolul a refuzat să se alăture proiectului din IndyCar al echipei McLaren deși avea un contract semnat în acest sens, Palou optând să rămână alături de Chip Ganassi.

VIA: PlanetF1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *