Alpine, în discuții cu Flavio Briatore?

Distribuie articolul:

Se pare că Alpine se află în negocieri cu Flavio Briatore, care s-ar putea întoarce la Enstone într-o poziție de „supervizor special”. Reputația italianului în F1 este inevitabil legată de implicarea sa în scandalul „Crashgate”; scandal petrecut la GP-ul de la Singapore din 2008. În ciuda acestei controverse, se pare că Briatore este pe lista celor de la Alpine.

Situația de la Alpine este departe de a fi ideală, atât pe pistă, cât și în afara ei. Cu doar două puncte strânse în 8 etape în 2024, A524 reprezintă una dintre cele mai slabe mașini din istoria echipei franceze.

În urmă cu doar optsprezece luni, erau mai rapizi decât McLaren și „campioana clasei B” în spatele celor „trei mari” (Red Bull, Ferrari, Mercedes). Acum, Alpine este o echipă de mijlocul clasamentului, care se luptă pentru ultimele poziții din zona punctelor (în cel mai bun caz). Acest lucru a fost însoțit în mod inevitabil de pierderi pe plan tehnic.

Deși David Sanchez a fost numit în locul lui Matt Harman, care a demisionat în urmă cu câteva luni, capacitățile tehnice ale grupului sunt puse sub semnul întrebării. Ieșirea lui Harman sugerează o lipsă de încredere în potențialul Alpine pentru restul anului 2024 și – prin extensie – 2025.

În plus, statutul echipei ca producător de motoare pare să aibă un impact redus asupra pieței. Nu se poate spune că piloții aleargă spre motorul Renault în același mod în care se uită la Ferrari sau Mercedes.

Incidentul dintre Esteban Ocon și Pierre Gasly de la Monaco a ajuns în centrul atenției. Reacția lui Bruno Famin la această coliziune sporește atenția presei față de echipa din Enstone.

ALPINE ÎN DISCUȚII CU BRIATORE

Analizând din punct de vedere istoric, timp de aproape un deceniu, succesul lor în F1 a fost foarte limitat. O varietate de directori de echipă (Vasseur, Abiteboul, Budkowski, Szafnauer) s-au perindat pe la echipă.

Această instabilitate a definit lipsa de progres a proiectului Alpine.

Potrivit Corriere, Alpine îl vede pe Flavio Briatore ca pe o persoană capabilă să îmbunătățească situația. Interesul lor pentru Briatore provine din convingerea că acesta poate convinge ingineri și designeri talentați să se alăture echipei.

Alpine consideră că sunt necesare îmbunătățiri semnificative pentru a ajunge în față. Briatore a fost artizanul succesului echipei din Enstone (la jumătatea anilor 2000).

Timpul va spune dacă aceste negocieri vor duce la un acord concret între cele două părți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *