Audi pune presiune pe Carlos Sainz. Marca germană își dorește ca pilotul spaniol să ia o decizie.

Distribuie articolul:

Deși Carlos Sainz este prioritatea numărul unu a celor de la Audi pentru sezonul 2025, aceștia nu au ajuns încă la un acord cu acesta. Cel puțin în cazul unui pilot, lucrurile sunt destul de clare: Nico Hulkenberg va pilota pentru Sauber, începând cu sezonul 2025. În ceea ce îl privește pe Sainz, spaniolul ar fi interesat de un potențial loc la Audi. Totuși, având în vedere situațiile existente la Red Bull și Mercedes, negocierile au stagnat între Sainz și Audi.

Nico Hulkenberg a fost confirmat la Sauber. Astfel, la Audi, mai există un singur loc disponibil (pentru sezonul 2026). Sainz este principala țintă a echipei germane, dar Audi nu va aștepta la nesfârșit luarea unei decizii.

Un factor adesea trecut cu vederea în discuțiile privind piața transferurilor, deși acum primește o atenție sporită, este presiunea timpului. Echipele vor avea termene diferite pentru finalizarea grilei de piloți. La Red Bull, de exemplu, acest lucru nu contează foarte mult. Helmut Marko a subliniat că o decizie la Milton Keynes (în ceea ce privește coechipierul lui Max Verstappen), nu va fi luată până în vară. Prin urmare, Sainz ar risca să piardă locul la Audi, dacă așteaptă un „apel” de la campioana mondială.

Între timp, Audi vrea o decizie luată cât mai repede. Andreas Seidl, care a fost numit în funcția de CEO, are sarcina de a rezolva selecția de piloți înainte de pauză de vară. Audi ar prefera ca Sainz să își confirme angajamentul (cu echipa germană). Audi nu este dispusă să aștepte câteva luni, lucru pe care alte echipe sunt dispuse să îl facă.

Acest situație îl pune pe Sainz în fața unei dileme. Pe de o parte, Audi are la dispoziție resursele și experiența necesară pentru a reuși în F1. Deși nu au garanția că vor fi implicați în lupta la vârf (în 2026), Audi este o echipă cu ambiții mari. În plus, Audi i-au oferit lui Sainz un contract foarte profitabil.

În plus, aceștia i-au oferit spaniolului un contract pe mai mulți ani – oferindu-i șansa de a se alătura unei echipe care îl vede în centrul proiectului lor.

Pentru un pilot care se află în situația lui Sainz, o asemenea înțelegere îi oferă stabilitate și siguranță. De asemenea, pare puțin probabil ca Red Bull sau Mercedes, din diverse motive, să îi ofere un contract pilotului iberic.

În momentul de față, mingea este în terenul lui Sainz. El are însă un timp limitat pentru a lua o decizie, Audi făcând presiuni asupra pilotului spaniol. Teoretic, Sainz ar trebui să accepte oferta mărcii germane. Însă, în prezent, suntem departe de un potențial deznodământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *