Bernie Ecclestone: Verstappen poate câștiga titlul din F1 cu orice mașină

Distribuie articolul:

Combinația dintre Verstappen și Red Bull a fost aproape imbatabilă în sezonul 2023 al Formulei 1. Au câștigat toate Grand Prix-urile, cu excepția unuia. Ferrari a fost singura altă echipă care a obținut o singură victorie. Potrivit lui Ecclestone, echipele rivale ar fi putut câștiga mai des cu Verstappen ca pilot.

„Au suportat cu răbdare victoriile Mercedes din ultimii ani, înlocuind fiecare verigă slabă una câte una și având cea mai bună echipă, cel mai bun design, cea mai bună mașină și cel mai bun pilot. Christian Horner a făcut o treabă excelentă”, și-a exprimat Ecclestone admirația față de echipă pentru ziarul german Sport Bild.

Fostul șef al Formulei 1 nu vede deocamdată un sfârșit pentru succesul Red Bull. El numește Ferrari ca fiind cel mai mare concurent pentru a-l provoca pe actualul campion mondial. El nu vede Mercedes reușind să-și facă treaba. Conceptul lui W14 „ar putea fi aruncat la coșul de gunoi”. Dar sunt mai multe în joc decât atât, explică britanicul în vârstă de 93 de ani.

Ecclestone dă o judecată dură asupra Mercedes: „Lewis Hamilton a dat puțin greș, iar George Russell nu a fost atât de bun pe cât credea că este”, și-a explicat Ecclestone verdictul dur. Potrivit omului de afaceri, dacă Max Verstappen ar fi fost pilotul lor, echipa lui Toto Wolff ar fi putut avea performanțe mai bune.”

Potrivit lui Ecclestone, nu echipa, ci pilotul este cel care face diferența în acest caz. „Max este măsura tuturor lucrurilor în acest moment. Ai putea să-l pui într-un McLaren, dar probabil și într-un Ferrari sau Mercedes și ar câștiga”, a conchis el. Un alt pilot s-a remarcat în 2023 în ochii fostului șef al F1: „Oscar Piastri m-a impresionat cel mai mult. Într-o zi va fi campion”, a spus Ecclestone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *