Bogdan Moldovan, campionul sezonului 4 din RRC: „Sim Racing-ul este o treabă de viitor. Lumea a început să ia în serios această nișă a motorsportului.”

Distribuie articolul:

Sim Racing-ul – un fenomen care a început să se bucure de o popularitate imensă în ultimii ani, în rândul pasionaților de motorsport. Printre acești pasionați îl regăsim și pe Bogdan Moldovan. Deși recunoaște că a tratat (la început) Sim Racing-ul precum „o glumă „, Bogdan și-a demonstrat valoarea în cadrul competițiilor naționale și internaționale.

El a câștigat deja 7 campionate în competițiile interne, printre acestea numărându-se și titlul ultimului sezon din RRC (acțiunea existentă în acest sezon, a fost relatată pe larg de către Apex Motorsport News).

În acest interviu (relativ scurt), Bogdan a acoperit câteva subiecte importante. Printre altele, el a ținut să aprecieze „seriozitatea” ligii Romanian Racing Championship. De asemenea, el a vorbit și despre viitorul Sim Racing-ului în România. Conversația integrală purtată cu Bogdan, o regăsiți în rândurile de mai jos.

Bogdan, felicitari! Ești campionul sezonului 5 al RRC. Cum te simți, la capătul unei stagiuni câștigătoare?

Sunt multumit că am reusit să recuperez ecartul cu care am inceput sezonul și overall sunt bucuros că am avut racing de calitate în mare parte.

Ce părere ai despre RRC, raportat la celelalte competiții în care ai participat?

În ceea ce priveste liga RRC vreau să menționez seriozitatea staff-ului când vine vorba de premii, verdicte la reports, check in etc.

Ai reușit să îți arăți valoarea în cadrul SIM Racing-ului din România. Cum ai descoperit acest domeniu? Ce anume te-a atras la el?

Consider că am reușit să îmi arat valoarea cu 6 titluri în F1RO, 1 titlu în RRC și încă un titlu care stă sa vina în F1 Romania. Inițial, totul a început ca o glumă după ce am intrat la o cursă organizată de un streamer pe twitch, dar după ce am descoperit în 2019 F1RO și am văzut ca sunt destul de rapid la joc, am decis că trebuie să sa investesc timp în aceasta pasiune.

În opinia ta, crezi că SIM Racing-ul este de viitor/perspectivă în țara noastră?

SIM racing-ul este 100% o treabă de viitor, poate nu atât de mult in Romania, dar în afara, de câțiva ani lumea a început să ia din ce în ce mai în serios aceasta nișă a motorsportului.

Care sunt momentele tale preferate, din cariera pe care o ai în Sim Racing?

Am foarte multe momente preferate din cariera mea de aproape 4 ani, dacă ar fi să aleg cele mai memorabile momente probabil ar fi primul campionat luat pe 25/11/2020 pe circuitul din Rusia, în F1RO, primul campionat într-o liga internationala importantă (PSGL F4 în 2021) sau ziua în care m-am alaturat echipei mele ET8 acum aproape 2 ani.

În SIM Racing, care sunt circuitele tale favorite? De asemenea, care au fost pistele care ți-au ridicat cele mai multe dificultăți?

Circuite favorite am foarte multe, dar în top 3 aș pune Monaco, Silverstone și Singapore. Însă în ceea ce privește circuitele care îmi pun dificultăți ar fi Bahrain, Las Vegas și Baku.

Vorbind despre F1, tu ai vreun pilot sau echipă preferată?

Fernando Alonso și Aston Martin.

Ce planuri ai pentru sezonul 2024? Îți dorești un nou titlu, în RRC?

Încă nu știu sigur dacă voi putea participa sezonul urmator deoarece este posibil să iau parte într-un alt campionat alături de ET8, dar daca acest lucru nu se întâmplă voi reveni în RRC cu scopul de a-mi apăra campionatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *