Charles Leclerc, „foarte surprins” de rezultatul podiumului de la Zandvoort după un weekend dificil pentru Ferrari

Distribuie articolul:

Charles Leclerc, pilotul din Monaco de la Ferrari, a sărbătorit cu surprindere locul trei obținut la Marele Premiu al Olandei, după ce a început cursa de pe locul șase pe grilă, într-un weekend dificil pentru Scuderia Ferrari.

Atât Leclerc, cât și coechipierul său, Carlos Sainz, și-au exprimat rezervele cu privire la perspectivele echipei după zilele complicate de vineri și sâmbătă, Leclerc fiind în mod special dezamăgit că a fost la o secundă de pole position în calificări.

Cu toate acestea, duminica a fost mult mai bună la Zandvoort decât se aștepta Scuderia. Leclerc a avut un start bun și a câștigat o poziție în fața lui Sergio Perez de la Red Bull, înainte de a pune presiune pe Oscar Piastri în lupta pentru locul patru. Pe măsură ce cursa a evoluat, Leclerc a reușit să depășească McLaren-ul lui Piastri și a trecut linia de sosire pe un solid loc trei, un rezultat pe care pilotul din Monaco a recunoscut că nu îl anticipase.

„Sunt foarte, foarte surprins,” a declarat Leclerc imediat după Grand Prix. „Nu sunt foarte des fericit cu locul trei, dar cred că după cursa de astăzi putem fi extrem de mulțumiți cu munca pe care am făcut-o într-un weekend dificil pentru echipă. Am avut probleme de vineri până în ziua cursei. În cursă am găsit mai multă viteză, am executat o strategie perfectă, am făcut o depășire la doi dintre adversarii noștri și apoi am reușit să îi ținem în spate. A fost o cursă foarte puternică pentru echipă – sunt foarte fericit să începem a doua jumătate a sezonului astfel.”

Reflectând asupra manevrei sale din turul 1 asupra lui Perez, Leclerc a adăugat: „La început am știut că este o oportunitate mare – nu știam că mai târziu vom avea și viteza să îl ținem în spate. Dar am știut că primul tur era o oportunitate pentru noi să câștigăm una sau două poziții. Am făcut depășirea, totul a mers bine, dar nu mi-aș fi imaginat niciodată că voi sta pe podium după un weekend atât de dificil pentru echipă.”

Leclerc a fost surprins să încheie Marele Premiu al Olandei pe locul trei, după un weekend dificil înainte de cursă

Sainz, de asemenea surprins de performanța Ferrari

Carlos Sainz a împărtășit sentimentele lui Leclerc în ceea ce privește ritmul neașteptat al Ferrari, spaniolul recuperând după eliminarea din Q2 în calificările de sâmbătă – care l-a văzut începând cursa de pe locul 10, fiind promovat după descalificarea lui Alex Albon – pentru a termina cursa de duminică pe locul cinci.

„A fost o surpriză pentru mine, nu o să mint,” a spus Sainz despre performanța mașinii. „Cele mai bune predicții ale noastre pentru limitarea daunelor astăzi erau locurile 7, 8, așa că să ajungem efectiv pe locul 5 este mai bine decât ne așteptam. Nu m-aș fi așteptat niciodată să pot depăși un Red Bull și un Mercedes pe un circuit ca acesta, dar este adevărat că ritmul nostru astăzi a fost foarte, foarte puternic. M-am simțit foarte confortabil în mașină încă de la tururile spre grilă și cel puțin m-am gândit că s-ar putea să avem o șansă să facem o mică revenire. Așa că da, m-am bucurat de asta.”

Întrebat dacă performanța îi face pe cei de la Ferrari să fie și mai confuzi, Sainz a recunoscut că echipa trebuie să încerce să înțeleagă lipsa lor de consistență.

„Da, cred că trebuie să aștepți până la sfârșitul weekendului pentru a evalua întreaga performanță a weekendului și este clar că, evident, cu un weekend normal în Q3 ieri ar fi trebuit să reușesc, dar nu mai bine de locurile 6, 7 ca și Charles,” a comentat pilotul în vârstă de 29 de ani.„Și apoi este clar că mașina noastră din acest an pare să fie mai bine adaptată pentru cursă decât pentru calificări și pare să avem o slăbiciune în activarea pneurilor sau ceva legat de mașină în calificări care nu funcționează foarte bine, pentru că în cursă este o mașină mult mai competitivă. Punctele se dau duminica, așa că aș prefera să am o mașină care să-mi permită să atac duminica, dar trebuie să găsim compromisul potrivit și echilibrul corect între calificări și cursă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *