Charles Leclerc, pole-position în MP al Azerbaidjanului! Lando Norris, protagonistul unei eliminări surpriză în Q1.

Distribuie articolul:

Charles Leclerc obține un nou pole-position la Baku. Pentru pilotul Scuderiei Ferrari, acesta este al 4-lea pole consecutiv pe circuitul azer. Oscar Piastri a „despărțit” cele două monoposturi ale echipei italiene, iar Lando Norris a fost protagonistul unei eliminări surprinzătoare în Q1. Astfel, după sesiunea de calificări desfășurată astăzi, șansele pilotului britanic la titlu au scăzut semnificativ.

Sergio Perez a ocupat locul liber din linia a doua a grilei de start, pilotul mexican câștigând duelul intern cu Max Verstappen. Pentru Perez, acest lucru reprezintă o premieră în sezonul 2024. Topul 5 a fost completat de George Russell. Pilotul Mercedes nu a reușit să repete performanța din sesiunea a 3-a de antrenamente libere.

Liderul campionatului și campionul mondial în exercițiu, Max Verstappen, a încheiat calificările pe poziția a 6-a. Un rezultat bun pentru Verstappen, având în vedere contextul situației din campionat.

Lewis Hamilton  deschide linia a 4-a a grilei de start, în fața marelui său rival și fost  coechipier de la McLaren, Fernando Alonso. Dublul campion mondial a depășit posibilitățile monopostului Aston Martin, la capătul uneia dintre cele mai bune evoluții din acest sezon. La polul opus, Lance Stroll va pleca de pe locul 15.

Topul 10 a fost completat de piloții Williams. În mod cert, Franco Colapinto a fost surpiza plăcută a zilei de astăzi. Conaționalul lui Juan Manuel Fangio a reușit să câștige lupta cu colegul său de echipă, Alexander Albon, în disputa pentru poziția a 9-a.

  Parcursul lui Colapinto nu a fost singura surpriză plăcută a acestei sesiuni de calificări. Oliver Bearman a fost mai rapid decât Nico Hulkenberg (considerat un specialist al calificărilor). Britanicul a fost primul sub linie în Q2, Yuki Tsunoda și Pierre Gasly intercalându-se între piloții Haas.

Șansele la tilu ale lui Lando Norris au primit o lovitură serioasă. Norris a avut de suferit din cauza evoluții masive a asfaltului și a nivelului scăzut de aderență. Ultima sa tentativă din Q1 a fost afectată de o greșeală în virajul 16, respectiv de un steag galben cauzat de Esteban Ocon. Astfel, Norris a reușit doar un lamentabil loc 17, în spatele lui Daniel Ricciardo.

Sauber a confirmat încă o dată statutul său de „cenușăreasă” a acestui sezon, Valtteri Bottas și Zhou Guanyu ocupând pozițiile 18 și 19. Ultima casetă de pe grila de start a fost acontată de Esteban Ocon, pilotul francez având un parcurs de coșmar în Azerbaidjan, marcat de probleme tehnice și erori personale.

Cursa va avea loc mâine, cu începere de la ora 14.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *