Collin Veijer face pasul la Moto2 alături de Red Bull KTM Ajo

Distribuie articolul:

Aflat la probabil cel mai bun sezon al carierei, Collin Veijer confirmă zvonurile tot mai puternice din paddock și face pasul pentru 2025 la Moto2. Tânărul pilot olandez, în vârstă de 19 ani, va concura în stagiunea viitoare pentru Red Bull KTM Ajo la clasa intermediară. Conform înțelegerii, Veijer va fi pilotul lui Aki Ajo pentru următoarele două sezoane.

„Sunt foarte fericit că am semnat cu Aki și echipa Red Bull KTM Ajo în Moto2. KTM este prezentă în toate clasele din MotoGP și această este o mișcare grozavă pentru cariera mea. Este o echipă atât de renumită, iar rezultatele din trecut vorbesc de la sine. Cu siguranță nu va fi ușor să vin de la Moto3, dar mă voi pregăti bine. 2025 este momentul potrivit pentru a face pasul, și fizic motocicleta Moto2 mi se va potrivi mai bine. În același timp, îmi dau seama că suntem doar la jumătatea sezonului actual și voi continuă să mă concentrez la maximum pentru a obține cel mai bun rezultat posibil în campionatul Moto3 din acest an.” a declarat Collin Veijer.

Collin Veijer ocupă actualmente locul al patrulea în clasamentul general al clasei Moto3, cu 131 de puncte acumulate până la jumătatea sezonului. De altfel, exact prestațiile remarcabile din acest sezon ale pilotului Husqvarna Intact GP, printre care și o victorie la Jerez, în Spania, i-au atras atenția lui Aki Ajo.

„Sunt foarte fericit să îl am pe Collin la bord, deoarece îl urmărim de mulți ani. El a demonstrat un mare progres și profesionalism și a făcut deja primii pași în program, luând parte la Red Bull MotoGP Rookies Cup. Pe parcursul celor două sezoane petrecute în Moto3, a demonstrat că este un pilot cu un viitor strălucit în fața să pe scenă mondială. Ceea ce respect, de asemenea, este concentrarea și sacrificiul său, deoarece viața să este dedicată atingerii obiectivelor sale la cel mai înalt nivel. Este o plăcere să continuăm activitatea Academiei KTM și să continuăm să insistăm pentru a obține potențialul maxim al piloților.” a declarat Aki Ajo

Collin Veijer a debutat în campionatul mondial de motociclism viteză în 2023, la clasa mică, Moto3, alături de Husqvarna Intact GP, structură alături de care evoluează și în 2024. De-a lungul scurtei sale cariere de până acum, olandezul a urcat pe podium de șapte ori, dintre care și-a adjudecat două victorii, în Marele Premiu al Malaeziei din 2023 și în Marele Premiu al Spaniei din 2024.

Cu Collin Veijer și ceilalți piloți ai clasei Moto3 ne vom reîntâlni în acest weekend cu prilejul Marelui Premiu al Austriei, programat să se desfășoare pe Red Bull Ring, între 16-18 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *