INTERVIU | Alessia Pătru: „Ambiția și perseverența sunt principalele calități ale unui sportiv.”

Deși se află la începutul carierei sale, Alessia Pătru a reușit să se impună pe scena motorsportului din România.

În acest interviu, Alessia a acceptat să ne vorbească despre planurile sale de viitor, despre pasiunile sale, despre motorsportul românesc. De asemenea, ea a transmis un mesaj fanilor săi și persoanelor care își doresc să între în universul sporturilor cu motor.

Conversația integrală purtată cu Alessia Pătru, o găsiți în rândurile de mai jos.

1.Alessia, ești la începutul unei cariere prodigioase în motorsport. Din punctul tău de vedere, performanța necesită sacrificii? Ce trebuie să facă un sportiv pentru a se menține în top?

Cu siguranță, un sportiv trebuie să facă sacrificii pentru a face performanță, dar totul este ușor atunci când îți place ceea ce faci. Fiecare pilot are stilul lui de a se menține în top. În opinia mea, perseverența și ambiția sunt cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă un sportiv dedicat.

2. Ce alte pasiuni mai ai în afară de motorsport?

În timpul liber, pe lângă antrenamentele săptămânale, îmi place să merg la sală. Așa reușesc să mă mențin, să duc un stil de viață sănătos. De asemenea, îmi place foarte mult să merg și la bazin.

3. Ai concurat în Campionatul Național de Rallycross și în Campionatul Național de Slalom Paralel. Rezultatele obținute ți-au crescut motivația și încrederea? Cum ai evoluat ca pilot în comparație cu sezonul tău de debut?

M-a motivat extrem de mult, faptul că am câștigat mai multe titluri în anul meu de debut. Asta m-a împins să merg din ce în ce mai tare. Am încercat să învăț cât mai multe și să pilotez cât se poate de corect.

4. Ai declarat că prioritatea ta este CNVC. Ce te atrage în mod special la această competiție?

Ador Viteza în Coastă. Din cauza acestei disicipline, eu m-am îndrăgostit de motorsport. Cu siguranță, prioritatea mea este să adun câți mai mulți kilometri și cât mai multă experiență în acest domeniu. Unul din scopurile mele este să particip în acest campionat.

5. Care este momentul preferat al carierei tale? Ai un vis pe care ți-ai dori să îl atingi în acest domeniu?

Momentul meu preferat a fost când am ajuns la Gala Campionilor, la Opera Națională din București. Asta m-a motivat cel mai mult să încerc să îmi indeplinesc visul, acesta fiind să particip la raliul mare.

6. Ce părere ai despre nivelul motorsportului din România? Crezi că se îndreaptă în direcția corectă?

Consider că se află la un nivel foarte ridicat. Mă bucur că în fiecare an, acesta se perfecționează din ce în ce mai mult. Asta mă face să mă îndrăgostesc și mai mult de acest sport.

7. Ce sfaturi ai da unei persoane care dorește să intre în lumea sporturilor cu motor? Pasiunea este elementul esențial / principal sau mai sunt necesare și alte lucruri?

Încurajez toate persoanele pasionate de motoare să între în lumea motorsportului, indiferent de vârstă. O să se îndrăgostească și mai mult de acest sport, după ce o să simtă andrenalina de la curse.

8. Ce planuri ai pentru sezonul 2024?

În 2024, principalul meu scop este să adun cât mai mulți kilometri și să am un parcurs echilibrat (din toate punctele de vedere). Încerc să câștig experiență atât pe asfalt, cât și pe macadam. Indiferent de cât de greu o să fie, eu nu o să uit niciodată cât de mult iubesc cursele.

9. La finalul acestui interviu, te rugăm să adresezi un mesaj fanilor tăi și cititorilor Apex Motorsport News.

Vă mulțumesc enorm pentru susținerea din anii anteriori, vă asigur că o nu o să vă dezamăgesc. Vă aștept la curse într-un număr cât mai mare, să simțim andrenalina și emoțiile de acolo!!! Și nu uitați, toți plecăm de undeva.❤️