INTERVIU | Cristina Dovleac: „Motorsportul provoacă dependență. Urmați-vă visele, oricât de mărețe ar fi ele!”

Continuăm seria interviurilor realizate de site-ul nostru. De data aceasta, am decis să intrăm în „culisele” Drag Racing-ului, alături de Cristina Dovleac.

Cristina este unul din exponenții de vârf ai acestei competiții, ea fiind vicecampioană națională la clasa S10 (în 2021 și 2022).

În urma conversației pe care am avut-o, Cristina ne-a povestit (printre altele) despre începuturile sale în motorsport, despre obiectivele pe care le are și despre persoana care a ajutat-o să intre în acest domeniu.

Discuția integrală, în rândurile de mai jos.

1. Cristina, cum ți-ai început cariera în motorsport? Ce te-a atras la acest domeniu?

Mașinile îmi plăceau de mică. A contat foarte mult, faptul că și prietenul meu este pasionat. Am fost prima oară ca spectator în 2016, alături el, la o etapa de drag race. El a participat la acea etapă. Mi-am propus ca în viitor să particip și eu, iar de aici a plecat pasiunea pentru drag.

2. Ai reușit să obții performanțe notabile la drag. Aceste reușite ți-au crescut motivația și încrederea? Identifici un progres, comparativ cu sezonul tău de debut?

Au fost niște rezultate notabile pentru mine, având la dispoziție o masină only diesel și daily. Am avut un record de 10.9s pe 402m, iar motivația a crescut cu acest timp. Din păcate, nu putem spune că am evoluat foarte mult. Noi avem 3-4 etapte pe an, iar câteodată totul este o loterie. Astrele nu se aliniază întotdeauna. Dar, este o pasiune. Nu contează doar victoriile. Conteaza și sentimentele pe care ți le oferă acest sport, atunci când te aflii la start.

3. Care este momentul preferat al carierei tale? Ai un vis / obiectiv pe care ți l-ai dori atins în motorsport?

Obiectivul deja l-am atins în momentul când am intrat în bariera celor 10s cu Albinuța mea, dar întotdeauna este loc de mai bine. Vise am multe, dar este mult de muncă. Principalul meu țel este să îmi păstrez masina only diesel și să am un timp cât mai bun.

4. Ai o persoană care ți-a influențat cariera într-o manieră pozitivă?

Da, iubitul meu. Mergând cu el la etape de drag, văzându-i emoțiile și sentimentele care îl încearcau de fiecare dată când se așeza la start, mi-am propus să am și eu aceleași emoții. Tot timpul stăteam pe margine și îl susțineam, încurajam, dar în acelasi timp îmi doream sa fiu eu în locul lui. Acum, urmează să ne întrecem unul cu celălalt.

5. Ce părere ai despre nivelul motorsportului din România? Crezi că acest domeniu se îndreaptă în direcția corectă?

Hmm, în ce priveste drag-ul, să speram că da. Când mă uit la alte discipline, da, consider că se îndreaptă în direcția corectă. Avem oameni care au dus motorsportul din Romania la alt nivel, iar aici mă refer la prietenul nostru, Dragos Stăcescu. El deține recordul la cel mai rapid BMW diesel, din lume!

6. Ce sfaturi ai oferi unei persoane care își dorește să între în lumea sporturilor cu motor? Pasiunea este elementul esențial? Pe lângă asta, mai sunt necesare și ale lucruri?

Să își asume că provoacă dependență. Pe lângă pasiune sunt necesare și bugetul, răbdarea și gândul că nu poți câștiga tot timpul.

7. Ai declarat că îți plac două lucruri: „mașinile și unghiile”. Cum reușești „să îmbini” aceste lucruri?

Una din pasiuni produce bani, cealaltă îi mănâncă. Ambele pasiuni au început de când eram mica. Salonul pe care îl am acum se află pe locul unui garaj; garaj unde tatăl meu repara mașini. Mereu eram pe lângă el. Mă urcam în mașină, iar mai apoi mă prefăceam că o pornesc și conduc.

8. Ce planuri ai pentru sezonul 2024?

Să îmi ating task-urile legate de masină. La exterior, ea va suferi niște modificări mari. Probabil că o să umblăm puțin și la motor. Anul acesta vreau să îl dedic Albinuței, să o aduc în punctul în care visez. Momentan, mașina are 515 CP.

9. Te rugăm să adresezi un mesaj fanilor tăi și cititorilor Apex Motorsport News.

Nu uitați să vă urmați visele, oricât de mărețe ar fi ele!

Cristina pilotează un BMW Seria 4 (motor de 3l, Bi-Turbo). Recent, „Albinuța” a primit o serie de upgrade-uri (la turbină, intercooler, evacuare). Îi urăm succes Cristinei, în noul sezon competițional!