Cristina Gutierrez: „Cred că vom obține rezultate bune în Raliul Dakar. Proiectul celor de la Dacia este pe termen lung, iar mașina este una de top.”

Distribuie articolul:

Pilotul spaniol a acordat un interviu pentru site-ul Motorsport.com, în care a vorbit despre câteva subiecte foarte interesante, cum ar fi proiectul celor de la Dacia în Raliul Dakar, despre cum este să te afli în aceași echipă cu Sebastian Loeb și Nasser Al-Attiyah și despre rolul femeilor în motorsport.

  1. În 2025, vei pilota pentru Dacia. Ce părere ai despre acest proiect?

Sunt foarte entuziasmată. Testele vor începe în luna martie, în Franța și apoi în Maroc. Prima cursă oficială va avea loc tot în Maroc, în octombrie, așa că sunt foarte fericită. Voi avea ocazia să fiu alături de mari piloți, precum Nasser [Al-Attiyah] și Seb [Loeb]. Mă voi distra, voi învăța și abia aștept să dau tot ce am mai bun.

  1. Despre asta am vrut să vorbim, despre piloți. Cum este să formezi o echipă alături de legende ale motorsportului, precum Sebastien Loeb și Nasser Al-Attiyah?

Prima dată când mi-au spus despre proiect, mi-au vorbit despre Seb, și era deja incredibil, pentru că am avut ocazia să lucrez alături de el în Extreme E. Este o persoană foarte deschisă, iar atunci când trebuie să-ți explice ceva, nu ține nimic pentru el, a fost foarte amabil cu mine, mi-a explicat ce trebuie să fac și am avut o colaborare foarte strânsă.

Mai târziu, am aflat că vom mai avea un pilot în echipă. Când am auzit că este Al-Attiyah, efectiv nu mi-a venit să cred. Seb și Nasser sunt cei mai buni piloți de pe grila de start în acest moment, iar faptul formez o echipă cu ei, nu poate decât să mă bucure.

  • 3. Dacia este un proiect câștigător. Te vezi în postura de învingătoare a Raliului Dakar?

Aceste cuvinte (victoria în Dakar) sunt foarte, foarte mari. Există piloți ca Seb, care încearcă de opt ani și încă nu a reușit să câștige, dar este adevărat că visez la asta, însă trebuie să fiu realistă. În primul an va trebui să vedem ce rezultate vom avea, este un proiect pe termen lung, iar asta îmi oferă liniștea de care am nevoie. Voi încerca să dau totul, mă bucur că voi fi prezentă la un asemenea eveniment și cred că vom face și performanță. Mașina este una de top.

  • 4. Anul viitor, Audi nu va mai participa, îl vezi pe Carlos Sainz concurând în Raliul Dakar cu o altă echipă?

îl văd pe Carlos [Sainz], într-un fel sau altul, implicat în Raliul Dakar, pentru că această competiție face parte din viața lui, iar dacă nu concurează, se va afla în postura de team manager. Sigur va fi implicat într-un proiect. Este o persoană extrem de competitivă. Sper să concureze și în viitor.

  • 5. Unul dintre lucrurile pe care le-am observat, este că porți un costum de curse complet personalizat. Cum este această relație cu Sparco și ce produse ai evidenția de la ei?

Am lucrat cu Sparco pe parcursul întregului proiect Junior Team [al celor de la Red Bull], pentru că avem un acord cu ei, iar adevărul este că sunt foarte mulțumită, deoarece costumele de curse sunt făcute la comandă. În fiecare an, ei evoluează din punct de vedere calitativ. Îmi place că materiale lor disipează căldura.

De asemenea, au dezvoltat ghete speciale de pilotaj care, pentru noi, piloții, sunt incredibile. Sunt foarte confortabile. De asemenea, nu intră nisipul, iar acest lucru nu se întâmpla înainte.

Întotdeauna ne ascultă părerea înainte de a dezvolta un alt produs, sunt întotdeauna foarte deschiși cu noi. Majoritatea piloțiilor de top au semnat un contract cu această companie.

  • 5. Automobilismul este un sport dominat de bărbați. Consideri că ai o responsabilitate mai mare, deoarece tu ești o prezență feminină în acest sport?

Eu nu mă simt așa, cred că suntem cu toții responsabili pentru modul în care se vor desfășura lucrurile. În motorsport, egalitatea nu este prezentă din punct de vedere statistic. Totuși, sunt foarte puține sporturi în care bărbații și femeile concurează în aceeași categorie. Acest lucru se întâmplă în motorsport.

Când m-am apucat de acest sport, eram privită cu circumspecție. Acum, prezența femeilor în motorsport este ceva normal, vezi multe fete în tot felul de departamente, piloți, copiloți, ingineri, mecanici.

  • 7. Joan Barreda a făcut o declarație interesantă după ce a abandonat, neștiind dacă va fi ultimul său Raliu Dakar, și a spus că a continuat să utilizeze același stil de pilotaj, chiar dacă asta l-a dus la eșec. Ești de acord cu această opinie?

Înțeleg că, în cele din urmă, fiecare are stilul său, obiectivul său și metodele sale. Eu cred că Joan Barreda a procedat corect. Eu sunt de acord să îți păstrezi stilul pe care îl ai, să te bazezi pe abilitățile tale naturale. Împărtășesc aceste valori.

  • 8. În final, la ce se gândește Cristina Gutierrez atunci când începe o nouă zi?

La micul dejun [râde]. Mă trezesc cu gândul la lucurile pe care le am de făcut în acea zi, iau micul dejun, mă spăl pe dinți și merg mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *