DANIEL RICCIARDO SE AȘTEAPTĂ SĂ CONTINUE CU VCARB ȘI ÎN 2025

Distribuie articolul:

În timp ce piața transferurilor din Formula 1 continuă să ofere surprize, Daniel Ricciardo se așteaptă să continue la VCARB. Christian Horner este fericit să-l păstreze pe australian în echipă, directorul echipei Red Bull având în cele din urmă ultimul cuvânt.

Inițial, revenirea lui Ricciardo în Formula 1 a fost văzută ca un pas spre un loc la Red Bull. Decizia pripită de a-l înlocui pe Nyck de Vries a fost motivată de convingerea celor de la Red Bull că Ricciardo ar putea deveni un coechipier bun pentru Verstappen.

Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat drastic într-un an.

TSUNODA STRĂLUCEȘTE, PEREZ ȘI RICCIARDO AU REZULTATE MODESTE

Pe de o parte, Sergio Perez încă nu performează la așteptat de către Red Bull. De la upgrade-urile aduse de McLaren și Ferrari, pilotul mexican nu a mai reușit să aibă rezultate bune. Forma sa în calificări este cel puțin discutabilă, iar ritmul său de cursă nu este semnificativ mai bun.

Teoretic, aceste condiții ar fi perfecte pentru ca Ricciardo să se „propună” drept candidat la Red Bull. Din păcate pentru australian, nu este cazul. El este mai lent decât coechipierul său, Yuki Tsunoda.

După primele runde, Ricciardo a sugerat că ceva era fundamental în neregulă cu VCARB 01. Acesta a fost singurul mod în care a putut explica deficitul față de coechipierul său. Cu toate acestea, după 8 etape, australianul nu mai are nici o scuză.

Tsunoda performează la un nivel superior, chiar dacă nu va fi recompensat pentru asta de către Red Bull.

POZIȚIA LUI RICCIARDO LA VCARB ESTE SIGURĂ

Când Daniel Ricciardo a venit la McLaren, în urmă cu trei ani și jumătate, aproape nimeni nu ar fi sugerat că acesta va ajunge la echipa secundă a celor de la Red Bull.

Deși rămânerea la RB nu este obiectivul său pe termen lung, Ricciardo este mulțumit să rămână la echipă și în 2025.

El își păstrează speranța că este capabil să performeze la cel mai înalt nivel, indiferent de rezultatele sale. În mod tradițional, Red Bull nu ar fi agreat o asemenea situație.

Cu toate acestea, aceasta pare a fi realitatea la Red Bull. Se înțelege că Christian Horner îl vrea în continuare pe pilotul de 34 de ani în echipă, chiar dacă Helmut Marko ar prefera să dea o șansă altcuiva. Campionii în exercițiu nu duc lipsă de talente pe care să le promoveze la cele două echipe pe care le dețin.

Liam Lawson și Ayumu Iwasa se numără printre opțiunil.Deocamdată, însă, atât Red Bull, cât și VCARB vor să îl păstreze pe Ricciardo. Din diverse motive, inclusiv din motive comerciale, locul lui Ricciardo pe grila de start a Formulei 1 este sigur deocamdată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *