După incidentul cu Esteban Ocon, Fernando Alonso critică piloții Alpine: „Trebuie să fie mai atenți!

Distribuie articolul:

Fernando Alonso nu a „menajat” piloțiii echipei Alpine, după incidentul cu Esteban Ocon.

Relația complicată dintre Fernando Alonso și Esteban Ocon nu un secret, în rândul fanilor „Marelui Circ”. În ciuda faptului că spaniolul a jucat un rol esențial în singura victorie a lui Ocon în Formula 1 (Ungaria 2021), relația dintre cei 2 s-a deteriorat.

Anul trecut, ambii piloți au fost implicați în numeroase incidente roată la roată. În multe dintre acestea, inclusiv la Jeddah și la Hungaroring, Alonso a criticat tehnica de pilotaj a francezului. Lucrurile au atins punctul „culmimant” la Interlagos (în 2022), când în cele din urmă, Alpine a fost nevoită să emită ordine de echipă.

Anul acesta, cei doi piloți nu păreau au fost implicați în lupta pentru poziții. Spaniolul se „mândrește” cu un total de 7 podiumuri în 2023, în timp ce Ocon a avut rezultate mai slabe.

În urma incidentului de astăzi, Ocon a fost cel care a avut o reacție „agresivă” (din punct de vedere al limbajului). Chiar și după producerea accidentului, Ocon a rămas convins că Alonso, a fost responsabil pentru provocarea contactului.

După ce FIA a decis că nu este necesară nicio acțiune în privința acestui incident, atenția s-a îndreptat rapid către Sprint. Aston Martin a arătat un ritm bun, chiar dacă monoposturile echipei nu au terminat în top 8.

Alonso a ironizat echipa Alpine

Alonso a reușit să treacă de Pierre Gasly în cursa, însă depășirea nu a fost una ușoară. În interviul acordat celor de la Fox Sports, pilotul în vârstă de 42 de ani nu s-a putut abține, să nu riposteze la adresa celor de la Alpine:

 „Ori de câte ori este un Alpine în fața ta, trebuie să fii foarte atent”.

„De multe ori am mers pe iarbă, atunci când am depășit un monopost Alpine.”

Deși aceste comentarii sunt specifice lui Fernando Alonso, ele ne amintesc de natura relației dintre spaniol și Alpine. În 2022, ibericul a dorit să continue cu echipa franceză – deși Alpine nu a fost dispusă, să îi ofere un contract pe mai mulți ani.

La 12 luni de la decizia de a părăsi Enstone, decizia sa pare mai mult decât corectă. Chiar și cu problemele de la mijlocul sezonului al celor de la Aston Martin, la Interlagos, echipa britanică a arătat că este „superioară” rivalilor francezi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *