Enea Bastianini își adjudecă victoria în sprintul de la Silverstone.

Distribuie articolul:

După o sesiune de calificări incandescentă, sprintul de la Silverstone se anunța cel puțin la fel de spectaculos. În condiții meteorologice ideale, piloții clasei MotoGP s-au aliniat la startul întrecerii.

Încă din primul viraj am avut parte de evenimente. În încercarea sa de a recupera locuri după o sesiune de calificări foarte proastă, Franco Morbidelli a frânat mult prea târziu și l-a acroșat în spate pe Marco Bezzecchi. Cei doi au fost nevoiți să abandoneze, iar incidentul lor va fi analizat după finalul cursei.

În frunte, Jorge Martin a plecat lansat și a poposit direct în fruntea cursei. El era urmat îndeaproape de Enea Bastianini, Aleix Espargaro și Francesco Bagnaia, în timp ce, încă din startul cursei, plutonul s-a rupt în două.

Un duel în trei a ținut capul de afiș în primele tururi ale sprintului. Rând pe rând, Brad Binder, Pedro Acosta și Marc Marquez s-au depășit succesiv, primii doi fiind foarte aproape de acroșaj.

După duelul celor trei s-a instalat o perioadă de acalmie. Liniștea a fost dată uitării în momentul în care Pecco Bagnaia a căzut în virajul patru și de pe poziția a patra. Campionul mondial în exercițiu a greșit neprovocat și a ratat ocazia de a își extinde avantajul în clasamentul general.

Ceva mai în spate, Fabio Di Giannantonio a fost penalizat cu un long lap pentru depășirea repetată a limitelor pistei. Revenind în frunte, Jorge Martin cedează presiunii impuse de Enea Bastianini și este depășit. Bastianini a preluat conducerea cursei, iar acum, Martin era presat de Aleix Espargaro.

Asemeni lui Pecco Bagnaia, Marc Marquez a căzut în virajul 16 din antepenultimul tur. Sextuplul campion era la rândul lui pe locul al patrulea și a fost pus sub presiune de Brad Binder.

Finalul cursei a fost relativ lin, cu Enea Bastianini marindu-și avantajul constant. Italianul a reușit în cele din urmă să facă față presiunii și și-a adjudecat o victorie relativ facilă. Jorge Martin a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund, în timp ce, Aleix Espargaro a completat podiumul de premiere al sprintului.

În spatele trioului fruntaș, Brad Binder a rezistat atacurilor lui Acosta și Alex Marquez și a sosit al patrulea, fiind urmat de cei doi, în această ordine, pe cinci și șase. Ultimii clasați în puncte în sprintul de la Silverstone au fost, în ordine, Jack Miller, Maverick Vinales și Fabio Di Giannantonio.

Miguel Oliveira a completat top zecele zilei, dar a fost primul sub linia celor care punctează în sprint. Fabio Quartararo, Raul Fernandez, Augusto Fernandez, Johann Zarco și Luca Marini au fost clasați în top 15, în timp ce, ultimii din sprint au fost Joan Mir, Takaaki Nakagami și Remy Gardner.

Cu toate că a căzut în cursa de sprint de la Silverstone, Francesco Bagnaia își păstrează șefia clasamentului general, cu un avantaj de doar un punct în fața lui Jorge Martin. După succesul de azi, Enea Bastianini urcă pe trei și are un punct peste Marc Marquez în clasamentul general.

Cu piloții clasei MotoGP ne vom revedea mâine, 4 august, cu prilejul cursei principale de la Silverstone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *