Esteban Ocon promite că va trece pe „modul de război” în sezonul 2024.

Distribuie articolul:

Esteban Ocon a promis că va reveni la „modul de război” în 2024, după un sezon dezamăgitor cu Alpine. Astfel, pilotul francez vrea să se dedice în totalitate F1 (prin antrenamentele riguroase și prin stilul de viață), la fel cum a făcut în sezonul 2022. Atunci, Ocon era coechipier cu Fernando Alonso…

Ocon a suferit mai multe abandonuri decât orice alt pilot de F1 în 2023, ceea ce poate rezuma campania sa dificilă. În ciuda unor momente de vârf ocazionale – cum ar fi performanța de la Monaco – 2023 a fost un an plin de „frustrări” pentru pilotul francez.

Alpine nu a reușit să producă o mașină competitivă, capabilă să lupte constant pentru primele poziții. De asemenea, au avut loc, o serie de schimbări la nivel de conducere, mai ales prin demiterea fostului director al echipei, Otmar Szafnauer, în vară.

În ciuda performanțelor relativ modeste (locul 6 în clasamentul constructorilor), Alpine a avut parte de o rivalitatea internă, rivalitate care a avut loc între cei 2 piloți ai echipei franceze. În acest an, Esteban Ocon și Pierre Gasly au avut performanțe relativ asemănătoare.

Până la urmă, Gasly a câștigat duelul intern (la o diferență de doar 4 puncte). Un rezultat surprinzător, asta dacă contabilizăm experiența acumulată de Ocon în cadrul echipei.

Ocon va intra în „modul de război”

Vorbind pentru GPblog după cursa din Abu Dhabi, Ocon a dezvăluit că își va schimba abordarea pentru 2024:

„Din 2 ianuarie, eu voi începe antrenamentele.”

„O voi face așa cum am făcut-o în 2022, adică [nu voi mai avea] alte preocupări în afară de F1…

„Voi reveni la modul de război”.

O astfel de mentalitate va fi cu siguranță benefică pentru Ocon, într-un sport în care marjele sunt atât de mici.

Cu toate acestea, Alpine trebuie să se asigure că nu va exista un „război” și între coechipieri. Totuși, pe lângă asta, Alpine trebuie să rezolve și problemele legate de performanța intrinsecă a monopostului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *