Estrella Galicia părăsește Ferrari pentru a reveni la McLaren în caruselul berii din F1

Distribuie articolul:

Brandul spaniol de bere Estrella Galicia a revenit la McLaren, în calitate de partener oficial al echipei. Astfel, înțelegerea dintre Estrella Galicia și Ferrari a ajuns la final (după o colaborare de 3 sezoane).

Deținută de producătorul de bere Hijos de Rivera, Estrella Galicia este asociată cu Carlos Sainz. Pilotul spaniol a fost susținut de compania din țara sa natală, încă din perioada în care el concura în GP3 (sezonul 2013).

Compania a intrat în universul F1, în 2015, alături de Sainz. Acesta a debutat în „Marele Circ” la Torro Rosso, fiind în echipă cu Max Verstappen (un alt debutant, la momentul respectiv).

Ulterior, Estrella Galicia a continuat să îl sponsorizeze pe iberic la Renault (ultima parte a sezonului 2017), apoi la McLaren (în sezonul 2019).


În 2021, compania spaniolă l-a însoțit pe Sainz la Ferrari și a rămas partener al echipei italiene în ultimii trei ani, perioadă în care Carlos a obținut două victorii (Silverstone 2022 și Singapore 2023).

Cu toate acestea, în ianuarie 2023, Ferrari a confirmat că a încheiat un acord multianual -începând cu 2024- cu Asahi Europe și International Ltd., deși la momentul respectiv nu a specificat ce marcă producătoare de bere fără alcool va promova, Peroni fiind încă implicată într-un contract cu Aston Martin.

Anunțul a indicat că Estrella Galicia nu va putea rămâne alături de Ferrari și de Sainz după sezonul 2023, obligând-o să caute o altă echipă (pentru a rămâne în F1). Prin urmare, revenirea la McLaren a părut soluția perfectă.

„Suntem încântați că Estrella Galicia a revenit alături de noi”, a declarat Zak Brown, șeful McLaren.

Cu o mare tradiție în F1, Estrella Galicia este un brand care se potrivește cu dorința noastră de a inova și suntem încântați să îi avem din nou în echipă.”

Jose Cabanas, directorul de marketing al Estrella Galicia, a adăugat: „În cadrul procesului nostru de extindere la nivel internațional, este esențial să ai lângă tine parteneri de succes.”

„McLaren Racing și Estrella Galicia nu numai că împărtășesc valori comune, cum ar fi autenticitatea, măiestria și inovația, ci și dorința de a fi diferit și de a avea o atitudine nonconformistă.”

„Suntem încântați să începem un nou capitol al călătoriei noastre în F1 și sunt sigur că vom avea parte de lucruri minunate pe parcursul acestui sezon.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *