F1, Abu Dhabi: Pole-position pentru Max Verstappen! Leclerc, o nouă performanță remarcabilă. Topul 3 este completat de Oscar Piastri.

Distribuie articolul:

Pole-position pentru Max Verstappen, la Abu Dhabi. Astfel, pilotul olandez are șanse mari, să obțină a patra victorie consecutivă pe acest circuit. În prima linie, el va fi însoțit de Charles Leclerc. Pilotul monegasc a reușit o nouă performanță remarcabilă. Oscar Piastri a completat topul 3.

McLaren a părut că este cel mai apropiat rival al celor de la Red Bull, însă Lando Norris a comis o greșeală în ultimul său tur cronometrat. Astfel, pilotul britanic va pleca doar de pe locul 5.

În calificările de astăzi, Ferrari a fost „echipa extremelor”. Charles Leclerc a reușit o nouă performanță de senzație, care i-a facilitat accesul în prima linie.

Din păcate, Carlos Sainz „s-a oprit” în Q1, după ce a fost scos din top 15, de turul realizat de Sergio Perez. Astfel, în contextul luptei pentru locul 4 (în clasamentul general), acest rezultat este un mare dezavantaj pentru Sainz.

Alături de pilotul spaniol, Magnussen, Bottas, Zhou și Sargeant nu au reușit să treacă mai departe, în segmentul median al sesiunii de calificări.

La fel precum Ferrari, Mercedes a avut o evoluție oscilantă. Încă o dată, George Russell a fost mai rapid decât Lewis Hamilton. Russell a obținut un loc în linia a doua (la doar 6 miimi în spatele lui Oscar Piastri), iar Hamilton nu a ajuns în Q3.

După evoluția din calificări (locul 11), Hamilton a criticat performanța monopostului W14. În conversația radio cu inginerul său de cursă, septuplul campion mondial a spus că: „Ceva nu este în regulă cu mașina asta.”

Esteban Ocon, Lance Stroll, Alex Albon și Daniel Ricciardo au fost la rândul lor „eliminați” în Q2. Totuși, Alpine, Aston Martin și Alpha Tauri aveau un reprezentant, în această ultimă parte a calificărilor.

Primul tur al lui Verstappen realizat în Q3, a fost suficient pentru pole-position. Pentru pilotul olandez, acesta este pole-ul cu numărul 32 (ocazie cu care îl egalează pe Nigel Mansell).

Inițial, Sergio Perez trebuia să plece de pe locul 6. Din păcate pentru Checco, el a depășit limita pistei în virajul 1. Astfel, această eroare l-a costat pe Perez, 3 poziții pe grilă. La fel ca mexicanul, ocupantul poziției a 10-a, Pierre Gasly a depășit limitele circuitului.

Nico Hulkenberg a avut o nouă prestație foarte bună. Pilotul german a adus un loc 8 echipei Haas.
În fața sa, s-a calificat Fernando Alonso.

În ciuda faptului că, în antrenamente, dublul campion mondial nu a avut un ritm foarte bun, rezultatul final a fost unul bun (în comparație directă cu Lance Stroll).

Upgrade-urile aduse de AlpaTauri, au funcționat pe monopostul lui Tsunoda. Pilotul japonez încheie acest sezon (cel puțin în calificări) într-o notă pozitivă. Yuki va pleca în cursă alături de Lando Norris, din linia a 3-a.

Cu excepția ocupantului pole-ului, sesiunea de calificări a fost plină de surpize. Cursa de la Abu Dhabi va avea loc mâine, începând cu ora 15. Digi Sport 1, Prima Sport 2 și Orange Sport 3 transmit evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *